Външнополитическият ръководител на ЕС Жозеп Борел осъди остро решението на

...
Външнополитическият ръководител на ЕС Жозеп Борел осъди остро решението на
Коментари Харесай

ЕС остро осъди талибаните за забраната им жените да работят в неправителствени организации

Външнополитическият началник на Европейски Съюз Жозеп Борел осъди остро решението на държавното управление на талибаните в Афганистан да забранят на дамите да работят в локални и непознати неправителствени организации. По думите на Борел това е еднакво на изтриване на дамите от публичното пространство, съобщи Ройтерс.

Шефът на европейската дипломация сподели, че е засегнат от следващото сходно решение на талибаните, откакто преди този момент те не разрешиха на дамите да посещават университетите, а след това започнаха и силови дейности против мирни митинги на дами против възбраната да учат във висши образователни заведения, заяви Българска телеграфна агенция.

Борел прикани талибаните неотложно да анулират решението си, защото имат за обвързване да съблюдават интернационалното филантропично право и интернационалните филантропични правила.

" Европейски Съюз ще би трябвало да намерения дружно с останалите страни и организации, оказващи помощ на афганистанския народ, какви последици ще има това решение, а също и това за затварянето на университетите за дамите, във връзка с уговорките на талибаните към нас ", съобщи европейският външнополитически началник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР