Около 30 украински мъже са загинали, опитвайки се незаконно да

...
Около 30 украински мъже са загинали, опитвайки се незаконно да
Коментари Харесай

Около 30 мъже са загинали, опитвайки се да избягат от мобилизация в Украйна

Около 30 украински мъже са починали, пробвайки се нелегално да пресекат границите на Украйна и да избегнат да се бият във войната против Русия, почнала през 2022 година, сподели представителят на украинската гранична работа пред организация " Укринформ ".

" Някои изгубиха живота си, до момента в който се опитваха да пресекат планинска река или планини ", сподели Андрий Демченко.

" Като цяло, откогато стартира пълномащабното навлизане, към 30 души са починали при опит да преминат нелегално границата.

С някои изключения, украинските мъже на възраст сред 18 и 60 години нямат право да напущат страната, защото те могат да бъдат мобилизирани да се бият, съгласно военното състояние в Украйна.

В понеделник Службата за държавна гранична защита съобщи в изказване в обществените медии, че само 24 мъже са починали при опит да пресекат река Тиса на границата на Украйна с Румъния.

Демченко сподели, че от началото на войната граничарите са разкрили към 450 незаконни групи, които са се опитвали да прекарат хора през границата.

" Опити за нелегално прекосяване на границата се случват всеки ден ", сподели Демченко. " Повечето от тези опити са отвън граничните пунктове на границата с Молдова и Румъния. Най-много са подправените документи на границата с Полша. "

По-рано през април Демченко сподели пред украинската държавна телевизия, че приблизително към 10 мъже биват спирани всеки ден, пробвайки се незаконно да изоставен Украйна.

Миналата седмица Украйна спря консулските услуги за жители от мъжки пол на военна възраст до 18 май, критикувайки украинците в чужбина, които според украинския външен министър Днитро Кулеба очакват да получат помощ от страната, без да й оказват помощ да се бори за оцеляване във войната против Русия.

През ноември Би Би Си сподели в отчет, основан на данни за нелегално прекосяване на границите от Румъния, Молдова, Полша, Унгария и Словакия, че близо 20 000 мъже са избягали от Украйна от началото на войната, с цел да избегнат мобилизацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР