Експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW) смятат,

...
Експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW) смятат,
Коментари Харесай

ISW: Русия вече може да избира къде да удари в района на Авдеевка

Експерти от американския Институт за проучване на войната (ISW) считат, че съветските сили в региона на Авдееска област могат да избират в коя посока да съсредоточат настъпателните си действия след пробива край селището Очеретино в Донецка област.

Според постоянното резюме на ISW за обстановката на фронта съветските войски могат да се опитат да напреднат в западна посока (към град Покровск) или да подкрепят настъплението на съветската войска на север към Часов Яр, значим опорен пункт на ВСУ.

" Руските сили имат опция да избират сред доста тактически посоки за бъдещо нахлуване край Авдеевка, но остава неразбираемо къде ще съсредоточат напъните си в близко бъдеще ", пишат създателите от ISW.

По-рано специалистите на ISW обявиха, че Русия евентуално ще реализира обилни тактически триумфи през идващите седмици, но едва ли ще успее бързо да пробие украинската защита.

Руската войска има опция да реализира оперативно значими цели в град Часов Яр, само че вместо това изразходва силите си за разширение и задълбочаване на пробива край Очеретино, където постигането на такива цели е доста по-малко допустимо, обявиха специалистите на ISW.

През последните 24 часа съветските сили не съумяха да постигнат значителен прогрес в региона на Авдeевка, заключават създателите на отчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР