Външно министерство предупреждава за случаи на денга в Аржентина От

...
Външно министерство предупреждава за случаи на денга в Аржентина От
Коментари Харесай

Външно министерство предупреждава за случаи на денга в Аржентина 



Външно министерство предизвестява за случаи на денга в Аржентина
От началото на годината у нас има регистриран един случай на денга. Това демонстрира справката на Националния център за заразни и паразитни заболявания. Случаят е бил доказан през последната седмица на месец януари2024 година През предходната година в България не е имало денга.

Тази вечер ситуационният център на Министерството на външните работи разгласи, че предлага на българските жители да бъдат бдителни заради доста нарасналия се брой на случаите на заболяването денга в Аржентина и по-специално в региона към Буенос Айрес през последните седмици.
Teztour
Препоръчва се потреблението на репелент против комари, също по този начин да и да не бъдат оставяни съдове, цялостни с вода за дълго време.

Очаква сe случаите да продължат да порастват заради изобилните превалявания в тези региони. Обявен е оранжев код за стихии и градушки в Буенос Айрес и в още 10 провинции в страната. При нужда се предлага имунизация против вируса, оповестяват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители в Република Аржентина да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Буенос Айрес на следните телефонни номера: +54 11 4781 8644; + 54 11 4786 6273. Сигнали може да се подават и на имейл адрес на посолството: Embassy. BuenosAires@mfa. bg.
На 1 март тази година Бразилия заяви, че инфекцията денга се популяризира с извънредно висок ритъм в страната. През първите два месеца от годината в южноамериканската страна са регистрирани 1 017 278 доказани или евентуални случая.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР