Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба отхвърли призива на папа

...
Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба отхвърли призива на папа
Коментари Харесай

Кулеба отговори на папата: Украйна никога няма да се предаде

Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба отхвърли апела на папа Франциск да договаря с Русия две години след нашествието си, като се зарече " в никакъв случай " да не се съобщи, откакто понтификът съобщи, че Киев би трябвало " да има смелостта да вдигне бялото знаме ", съобщи Агенция Франс Прес.

Католическият водач разпали гнева в Киев, откакто в изявление, оповестено на 9 март, съобщи, че Украйна би трябвало да договаря с Русия, която завзе огромни елементи от територията ѝ по време на войната.

" Нашето знаме е жълто-синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и побеждаваме. Никога няма да издигаме други флагове ", съобщи в обществените мрежи външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба.

Докато се бори с по-големия си комшия, Украйна даде обещание да не се отхвърля от територията си.

Папата разпали гнева, като сподели: " Когато виждаш, че си надвит, че нещата не се получават, да имаш смелостта да преговаряш. "

Кулеба прикани понтифекса да застане " на страната на положителното ", а не да слага враждуващите страни " на една и съща основа и да назовава това " договаряния ".

Изглежда, че той загатна и за някои от членовете на Католическата черква, сътрудничили на нацистките сили по време на Втората международна война:

" В същото време, когато става въпрос за бялото знаме, ние познаваме тази тактика на Ватикана от първата половина на 20-ти век ", сподели Кулеба.

" Призовавам да не повтаряме грешките от предишното и да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им битка за живот ", добави той.

Той също по този начин благодари на папа Франциск за неговите " непрекъснати молебствия за мир " и съобщи, че Киев се надява духовникът да посети Украйна.

" Продължаваме да се надяваме, че след две години на опустошителна война в сърцето на Европа понтификът ще откри опция да направи апостолическо посещаване в Украйна, с цел да поддържа над един милион украински католици, над пет милиона гръко-католици и всички украинци ", сподели Кулеба.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР