Външният министър на Северна Македония Буяр Османи категорично осъди нападението

...
Външният министър на Северна Македония Буяр Османи категорично осъди нападението
Коментари Харесай

Буяр Османи: Не бива инцидентът между запалянковци в Скопие да се използва за политически цели

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи изрично осъди нападението против български жител, който беше намушкан с нож преди мача сред " Левски " и " Шкупи ".

Министърът на външните работи на РСМ обаче разкритикува политическите мнения в България след случая. Османи изрази вяра, че скоро нападателите ще бъдат открити и хванати. Според министъра не трябва случаят преди футболната среща да се употребява за политически цели и да ускорява езика на омразата. Буяр Османи няма информация дали е имало провокации и обидни думи преди 29-годишния българин да бъде намушкан с нож.

" Преди в Северна Македония постоянно имаше такива произшествия сред ентусиастите от другите етнически групи и общности. Винаги съм считал, че не може поради ентусиастите да се вършат изводи за връзките сред другите етнически групи, а в този момент в този случай и за връзките сред страните ", сподели той, представен от БТВ.

" Това е един необикновен свят, в който ентусиастите си имат особени взаимоотношения и в никакъв случай не би трябвало случаите сред тимовете и ентусиастите от които и да е групи да се приписват в политическите връзки вътре в страната или сред страните ", добави външният министър на РСМ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР