Външният министър на Северна Корея госпожа Цой Сон Хи ще

...
Външният министър на Северна Корея госпожа Цой Сон Хи ще
Коментари Харесай

Ким Чен Ун праща външния си министър в Москва

Външният министър на Северна Корея госпожа Цой Сон Хи ще бъде на публично посещаване в Русия от 15 до 17 януари по покана на сътрудника й Сергей Лавров, заяви Корейската централна осведомителна организация.

Традиционните съдружници Русия и Северна Корея неотдавна ускориха още веднъж връзките си. Лидерът на Пхенян Ким Чен Ун направи рядко задгранично пътешестване през септември, с цел да се види с президента Владимир Путин в съветския Далечен изток. Висши съветски чиновници, в това число министрите на защитата и външните работи, също посетиха Северна Корея предходната година, като вълната от пътувания и в двете направления разпали безпокойството измежду съдружниците на Киев по отношение на опцията за евентуална договорка за оръжия.

По-рано този месец Белият дом упрекна Севера, че е изпратил както балистични ракети, по този начин и ракети-носители на Русия в това, което назова „ забележителна и притеснителна ескалация “ на военните старания на Москва. Доставени от Пхенян ракети с обхват от към 900 километра бяха употребявани от Русия при офанзиви против Украйна, споделиха публични лица. Засилващото се военно и икономическо съдействие сред Русия и Северна Корея провокира опасения във Вашингтон и Сеул. Южна Корея упрекна Пхенян, че е дал повече от един милион артилерийски снаряда на Москва в подмяна на поддръжка за военни сателитни технологии. След два несполучливи опита Северна Корея съумя да изведе шпионски спътник в орбита в края на предходната година, откакто Сеул съобщи, че е получил съветска помощ. Съединени американски щати обявиха през октомври предходната година, че Северна Корея е доставила над 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР