Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че заплахата на

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че заплахата на
Коментари Харесай

Русия нарече заплахата на САЩ да унищожи Северна Корея кръвожадна тирада

Външният министър на Русия Сергей Лавров разгласи, че опасността на Съединени американски щати да унищожи Северна Корея при положение на война била " кръвожадна дрънканица " и че военни дейности против Пхенян ще бъдат огромна неточност , оповестяват съветските новинарски организации.

Говорейки по време на посещаване в италианската столица Рим, Лавров изрично осъди мненията, направени от американския дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли, която по-рано тази седмица предизвести държавното управление на Северна Корея, че тя ще бъде " изцяло унищожена ", в случай че провокира война , откакто Пхенян извърши тестване на най-модерната си балистична ракета, поставяйки континенталната част на Съединени американски щати в обсега на оръжието.

 Северна Корея няма да се разоръжи, отсече Русия
Северна Корея няма да се разоръжи, отсече Русия

Била морално подготвена за нуклеарна война

" Ако някой фактически желае да употребява мощ да, както американският представител в Организация на обединените нации се изрази, унищожи Северна Корея... тогава аз считам, че това е игра с огъня и огромна неточност ", акцентира Лавров.

Той назова речта на Хейли за Северна Корея, която тя направи по време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, " фактически кръвожадна дрънканица ".

" Ние ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме , че (използването на сила) няма да се случи , с цел да се реши казусът единствено с мирни и политико-дипломатически средства ", предизвести Лавров.

 Северна Корея ни тласка към война, предизвестяват Съединени американски щати
Северна Корея ни тласка към война, предизвестяват Съединени американски щати

Съветът за сигурност организира изключително съвещание след следващата провокация на Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР