Външният министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу посети Алкомет“ и

...
Външният министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу посети Алкомет“ и
Коментари Харесай

Знакова среща! Чавушоглу влезе в Алкомет

Външният министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу посети „ Алкомет “ и се срещна с представители на турските компании от района.

Ръководителят на турската дипломация беше посрещнат от ръководителя на Надзорния съвет на Алкомет Фикрет Кузуджу и от изпълнителния член на Управителния съвет на компанията Хюсейин Йорюджю. На срещата участваха посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизьок, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, дипломати от турските дипломатически задачи у нас, чиновници на турското външно министерство, както и представители на фирмите „ Шешеджам “, „ Сарк “, „ Сартен “ и други В срещата взе участие и ръководителят на Българско-турската търговско-индустриална камара Бурхан Немутлу, както и членове на Управителния съвет на Камарата.
-->
Фикрет Кузуджу срещна гостите с историята и развиването в годините на „ Алкомет “, с направените вложения и обществената стратегия на завода. Министър Чавушоглу даде доста висока оценка за работата на компанията, като подчертава мощно на последната премия за „ Алкомет “ – оповестяването й за вложител на 2022 год. Министърът похвали и останалите турски компании за направените вложения у нас, като мост за развиването на двустранните търговско-икономически връзки.Мевлют Чавушоглу изрази дълбоката признателност от името на турския народ и страна за съпричастността и помощта на България по време на пагубните трусове в Турция.В провелия се прям разговор бяха разисквани настоящи проблеми на българско-турските търговско-икономически връзки.

След срещата гостите взеха присъединяване в благотворителна вечеря ифтар пред Томбул джамия по случай свещения месец за мюсюлманите Рамазан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР