Външният министър на Иран пристигна изненадващо в Съединените щати. Хюсеин

...
Външният министър на Иран пристигна изненадващо в Съединените щати. Хюсеин
Коментари Харесай

Външният министър на Иран на изненадващо посещение в САЩ

Външният министър на Иран дойде изненадващо в Съединените щати. Хюсеин Амир-Абдолахиан ще взе участие в съвещание на Организация на обединените нации и ще отбрани ползите на палестинците, се споделя в известие на министерството на външните работи на Иран, предава ДПА, представена от БНР.
 
Техеран изрично отхвърли присъединяване в терористичното нахлуване на ислямистката организация " Хамас " против Израел на 7 октомври.

В същото време израелското армейско радио заяви за относително огромно навлизане на израелските сухопътни сили в линията Газа през нощта.

Междувременно стана ясно, че министърът на външните работи на Китай Ван И пък е във Вашингтон. Според американски наблюдаващи, задачата на това посещаване е да се контракти в най-близко време среща на водачите на двете страни  Си Дзинпин и Джо Байдън.

Не е оповестена програмата на Ван И, само че съгласно предварителната информация на Министерството на външните работи на Китай, той ще е в Съединените щати от 26 до 28 октомври. Белият дом заяви, че съветникът на президента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан ще се срещне с китайския външен министър Ван И на 27 октомври.

Очаква се и Байдън да беседва с Ван И, съгласно двама американски чиновници, осведомени с планирането на визитата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР