Външният министър на Германия Хайко Маас каза в интервю за

...
Външният министър на Германия Хайко Маас каза в интервю за
Коментари Харесай

Германия: Заплахите към Иран не работят, не искаме пожар в Близкия изток

Външният министър на Германия Хайко Маас сподели в изявление за вестник Bild, че САЩ и Европа имат разнообразни подходи към връзките с  Иран, отбелязвайки, че би трябвало да се водят договаряния, с цел да се предотврати " пожар " в Близкия изток.
" Съединените щати и Европа имат разнообразни подходи. Въпреки че САЩ едностранно се отхвърлиха от нуклеарното съглашение и минаха към оптимален напън, желаеме да реализираме прогрес посредством договаряния. Франция, Англия и Германия желаят да запазят съглашението, с цел да не разрешат на Иран да получи нуклеарно оръжие ", сподели Маас.
Външният министър назова нужни както договаряния, по този начин и политически и стопански напън в връзките с  Иран, но означи безсмислието на " заканите и военните интервенции ".
" Заплахите и военната ескалация не трансформираха нищо. Искаме да предотвратим експлоадирането на пожар в Близкия изток. Европейски Съюз разчита на дипломацията, а не на ескалацията. И не трябва да се преструваме, че обстановката ще се усъвършенства незабавно, когато режимът в Техеран се промени извън ", сподели Маас, отбелязвайки, че всичко към този момент се е " объркало " в Ирак.
Той добави, че без актуалното съглашение Иран вероятно към този момент щеше да има нуклеарно оръжие. " Следователно съглашение с неговите правила за надзор е толкоз значимо. В никоя друга страна в света не се правят повече инспекции на организацията по атомна сила, колкото в Иран ", сподели той.
Маас добави, че с цел да се усъвършенства ситуацията на иранските жители, би трябвало да се поддържа разговор с управляващите на страната и да се изисква те да съблюдават правата на индивида.
По-рано Германия, Франция и Обединеното кралство оповестиха стартирането на механизъм за разрешаване на разногласия в границите на нуклеарната договорка с Иран поради отхвърли на Техеран да извърши част от отговорностите си по документа.
През 2015 година 6 страни (Великобритания, Германия, Китай, Русия,  САЩ, Франция) и Иран обявиха постигането на взаимния сложен проект за деяние. Споразумението планува анулация на глобите в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на Иран.
Сделката в първичния си тип не оцеля даже 3 години: през май 2018 година САЩ обявиха едностранно отдръпване от нея и възобновяване на строги наказания против Ислямската република. В отговор Иран обяви поетапно понижаване на отговорностите си по съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР