Историкът проф. Петър Стоянович се присъединява към екипа Тази събота

...
Историкът проф. Петър Стоянович се присъединява към екипа Тази събота
Коментари Харесай

Петър Стоянович става седмичен коментатор в bTV

Историкът проф. Петър Стоянович се причислява към екипа „ Тази събота и неделя “ по bTV.

Той става непрекъснат седмичен коментатор и ще показва всяка събота изчерпателен взор върху разнообразни тематики, свързани с историята и културното завещание на България, оповестяват от медията.

“Историята няма никакъв смисъл, с изключение на в случаите, в които сме склонни да се поучим от нея и да се забавляваме. Мисля, че това ще се случи всяка събота от 10:00 часа в „ Тази събота и неделя по bTV. “, споделя проф. Петър Стоянович.

До декември 2023 година Петър Стоянович беше част от предаването на държавната телевизия " Денят стартира с Георги Любенов ", като представяше разбор на значимото от седмицата и водеше рубриката `Живите архиви " за вести от предишното.

В края на предходната година стана ясно, че генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков персонално е свалил историка от ефира на публичната телевизия.

Тогава Стоянович написа във Фейсбук: " Кошлуков уволни Стоянович ".

" С огромно и откровено огорчение съобщавам обичаната си аудитория от ефира на Българска национална телевизия, че по идеологически аргументи, маскирани като " отбрана на приличието и положителния звук “, бях свален от екран персонално от генералния шеф ", написа тогава професорът.

Малко по-късно Петър Стоянович непосредствено упрекна Емил Кошлуков в цензура.

В предаването на Цветанка Ризова по bTV при Георги Любенов на запис и е подлаган на вътрешен надзор на наличието.

Стоянович е историк и професор вИнститута за исторически проучвания на Българска академия на науките. Бил е министър на културата в постоянното държавно управление на Пламен Орешарски от 2013 до август 2014 година

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР