Подслушвателни устройства, които могат да записват както звук, така и

...
Подслушвателни устройства, които могат да записват както звук, така и
Коментари Харесай

Полша откри подслушвателни устройства в правителствена зала. Тече разследване

Подслушвателни устройства, които могат да записват както тон, по този начин и видео, са били открити в залата, в която полският кабинет се събира на изнесено съвещание в град Катовице, оповестиха управляващите в страната.

По изключение съвещанието на държавното управление на Доналд Туск тази седмица се организира не във Варшава, а в Катовице. Градът е хазаин на Европейския стопански конгрес, в който взе участие и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според представителя на полските служби за сигурност Яцек Добжински устройствата са били открити по време на рутинна инспекция и след отстраняването им е било решено съвещанието на държавното управление въпреки всичко да се организира.

В платформата X той написа, че инспекцията на службите по случая продължава.

Това удостовери и министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш.

" Трудно е да се каже дали тези устройства са били сложени преди години, а са открити едвам в този момент, или са били сложени по-скоро, " споделя той пред локалната телевизия TVN24.

Подслушвателните устройства в Катовице са открити единствено ден, откакто полски арбитър избяга в прилежащ Беларус и потърси политическо леговище след обвинявания в шпионаж, който той отхвърли и дефинира като изфабрикувани.

Като разпределителен център за западни военни доставки за Украйна, Полша се притеснява, че е съществена цел на съветски шпиони.

В края на предходната година в Полша бяха подигнати обвинявания на 16 задгранични жители за шпионаж в интерес на Русия.

От тях 14 души, които получиха затвор от 13 месеца до шест години, бяха наказани задочно, откакто признаха, че са работили за да извърнат публичните настроения в Полша против нападнатата от Русия прилежаща Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР