Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел заяви днес, че

...
Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел заяви днес, че
Коментари Харесай

Борел: България трябва да покаже повече гъвкавост за присъединяването на РС Македония

Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че България би трябвало да бъде по-гъвкава по въпроса за разширението на Европейски Съюз в Западните Балкани, заяви МИА.

България блокира влизането на свързаната с НАТО районен съд Македония в Европейски Съюз заради различия със Скопие по езиковия въпрос.
 Мицотакис: Не поддържаме съпротивата на България за договарянията с районен съд Македония Мицотакис: Не поддържаме съпротивата на България за договарянията с районен съд Македония
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че страната му не поддържа съпротивата на България за присъединение на районен съд Македония към Евр...

" Мисля, че България би трябвало да покаже по-голяма еластичност по този въпрос, който блокира началото на договарянията за присъединение ", сподели Борел на събитие в Мадрид.

По-рано тази седмица, на среща на високо ниво в Бърдо, водачите на 27 страни от Европейския съюз дадоха обещание участие в Балканската шесторка, като повториха обещанията, дадени преди 18 години, само че отхвърлиха да дефинират 2030 година като последна дата за присъединение, опасявайки се от отрицателна реакция в страните си заради миграцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР