Външните министри на ЕС се споразумяха за налагане на санкции

...
Външните министри на ЕС се споразумяха за налагане на санкции
Коментари Харесай

ЕС ще наложи санкции на израелските заселници в Западния бряг

Външните министри на Европейски Съюз се споразумяха за налагане на наказания на израелските заселници, които упражняват принуждение в окупирания Западен бряг, заяви организация DPA.


Санкциите на Европейски Съюз включват възбрана за пътешестване и заледяване на активи и ще влязат в действие през идващите дни, когато бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз. На жителите на Европейски Съюз също по този начин ще бъде неразрешено да вършат бизнес с целевите страни.

Предишният опит на Европейски Съюз да наложи наказания на израелските заселници се провали след опозиция от страна на Унгария, която е мощен покровител на Израел. Санкциите изискват единогласие от всички държави-членки на Европейски Съюз.

Напрежението на Западния бряг внезапно набъбна след израелските офанзиви против Газа след нахлуването на Хамас на 7 октомври. Палестинците се оплакват от засилено принуждение от страна на израелските заселници против техните села и маслинови горички.

Санкциите на Европейски Съюз идват, откакто Съединени американски щати постановиха наказателни ограничения на две селища на Западния бряг и насочиха вниманието си към трима заселници.

В рамките на съглашението за санкциониране на израелските заселници ще бъдат въведени още наказания против палестинската терористична формация Хамас, оповестиха дипломати от Европейски Съюз.

В предишното към този момент няколко пъти бяха налагани наказания от страна на Европейски Съюз на Хамас, която работи главно в линията Газа, и на нейни представители./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР