Външните министерства на Великобритания, САЩ и Франция не смятат за

...
Външните министерства на Великобритания, САЩ и Франция не смятат за
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и Франция: Твърденията на Русия за мръсна  бомба са лъжа

Външните министерства на Англия, Съединени американски щати и Франция не считат за основателни предизвестията на съветската страна за опцията Киев да употребява така наречен мръсна бомба. Това се показва в взаимно изказване на трите страни, публикувано в неделя от Държавния департамент, предава ТАСС.

Ръководителите на дипломатическите ведомства на трите страни показаха " непоколебима поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна ". Те също по този начин увериха, че имат намерение да " поддържат напъните на Украйна да пази своята територия толкоз дълго, колкото е належащо “.

" По-рано през днешния ден министрите на защитата на нашите три страни разговаряха с съветския министър на защитата Сергей Шойгу по негова молба. Страните ни дадоха да се разбере, че отхвърлят явно погрешните изказвания, че Украйна се готви да употребява мръсна бомба на своя територия ", се споделя в изказването. " Ние също отхвърляме всевъзможен предлог за ескалация от страна на Русия “, написа още в документа. Ръководителите на дипломатическите задачи на Англия, Съединени американски щати и Франция също " разискаха уговорката за по-нататъшно даване на военна и икономическа помощ на Украйна и украинците, както и филантропична помощ “.

В неделя Шойгу организира телефонни диалози с министъра на защитата на Англия, Франция и Турция. Руският министър е предал на сътрудниците си опасенията от вероятни провокации от страна на Украйна с потреблението на " мръсна бомба ". Освен това Шойгу беседва по телефона с ръководителя на Пентагона в петък и неделя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР