Външната търговия днес обхваща почти всички страни на Земята, но

...
Външната търговия днес обхваща почти всички страни на Земята, но
Коментари Харесай

Някои от най-странните стоки и продукти, които изнасят страните по света

Външната търговия през днешния ден обгръща съвсем всички страни на Земята, само че с изключение на с обичайния експорт, някои от тях оферират и много необикновени артикули, за които обаче има съществени купувачи, написа Design Taxi.

Така да вземем за пример, Канада всяка година изнася бинокли на стойност 2.9 милиона $ за Бахрейн. Северната страна зарежда с пушена херинга Хаити, тъй като тази риба устоя доста даже и в тропически условия. Канадските биволи пък са едни от най-плодовитите в света и Иран заплаща по 976 000 $ годишно за осеменителна течност от тях. Канада изнася и оплодени птичи яйца за Хърватска и доставя Индия с големи количества жълт грах, тъй като Индия е най-големият негов производител, само че и най-големият потребител.

Малката островна нация Аруба си купува ракети за бадминтон от Бразилия, до момента в който Израел пък взима от там... човешка коса . Бразилия е най-големият експортьор на този характерен артикул. Пак от там потеглят и черупки на костенурки, които най-често се купуват от Нова Зеландия.

Въпреки, че Швеция има добре развъртян лов на риба, страната купува огромни количества яйца от пъстърва от Англия. Лондон изнася и доста от своите типичен черни таксита, като най-често те отиват във Франция.

Съединените щати също изнасят забавни неща - урината от вълци не е първото, което ще ви хрумне, само че Япония я купува в огромни количества, защото японците заливат пътищата си, с цел да предотвратят появяването на елени по тях. Към Канада пък пътуват... панди и телефони. Канадците внасят и раци от Бахамите.

Французите толкоз обичат жабешки бутчета , че не могат да смогнат да задоволят потребностите си със лично произвеждане. Затова и внасят над 4000 тона годишно от този характерен деликатес от Индонезия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР