Ванга, безспорно, е една от най-известните фигури в областта на

...
Ванга, безспорно, е една от най-известните фигури в областта на
Коментари Харесай

Разтърсващите предсказания на пророка Дядо Влайчо за България и света

Ванга, несъмнено, е една от най-известните фигури в региона на пророчествата, както в България, по този начин и по света. Но, както вярно сте отбелязали, има и други персони, които са оставили своя отпечатък в историята на българското ясновидство. Дядо Влайчо е един от тях - оракул, чиито качества са били приети от мнозина, в това число и от самата Ванга.

Роден на 15 август 1894 година в село Коньово, Новозагорско, Влайчо Желев е прочут със своите оракулски способности, които му разрешават да вижда бъдещето и да дава препоръки на хората, търсещи помощ и разтуха. Въпреки че неговите качества са му донесли почитание измежду хората, те също по този начин са били причина за персонални неприятности и премеждия.

Дядо Влайчо е предсказал голям брой събития, които са оказали въздействие върху историята на България, и е бил издирван за съвет от голям брой заболели и измъчени хора. Неговата дарба да планува бъдещето е била толкоз високо оценена, че даже Ванга е споделила, че той е по-голям ясновидец от нея.

Историята на Дядо Влайчо е образец за това по какъв начин българската земя е била и продължава да бъде татковина на изключителни персони с невероятни способности, които са вдъхновявали и помагали на хората през вековете. Техните истории са част от богатото културно завещание на България и не престават да вълнуват и през днешния ден.

Още като десетгодишно момче, Влайчо предсказва настъпването на Балканската война. На двадесет и две-три години, той отглежда дълги коси и брада, сходно на Христос, и хората стартират да го назовават чичо Влайчо. На двадесет и осем години, в символ на почитание към неговите качества, му стартират да се обръщат с “Дядо Влайчо ”.

По време на войната, Влайчо обикаля страната и предсказва кой от мъжете ще се завърне жив и здрав от фронта, и кой не. През 1916 година, като доброволец на бойното поле, той отхвърля да носи оръжие и да стреля по врага. В резултат, командирът му разпорежда да готви и да разнася храната в тила. След като се връща от фронта, Влайчо става почитател на Петър Дънов и стартира да основава сказки, да прави окултни тълкувания, да написа стихове и откровения. Въпреки че се дами, той избира да живее в непорочие и не съжителства със брачната половинка си.

През 30-те години на XX век, по височайша покана, Влайчо се среща с цар Борис III в двореца във Враня. Царят се интересува дали ще има мъжки правоприемник на трона. Пророкът предсказва, че престолонаследникът ще бъде момче, само че вероятностите пред него като цар на България не са удобни. Според преданието, Влайчо споделя: “Нито ще е цар, нито ще е величествен! ” Въпреки точното предсказване за пола на детето, той не съумява да завоюва утвърждението на царя и остава незачитан и недолюбван.

Съществуват митове и за срещата на Влайчо с Ванга при Петър Дънов. “Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга? ” - пита Дънов. Ванга преди малко се е омъжила. “Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, само че виждам, че скоро ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и доста хора ще идват при теб ” - дава отговор Влайчо, което потресава Ванга. По-късно, Дънов предизвиква Ванга да предскаже бъдещето на Влайчо. Тя стартира да приказва за неговата обич към природата и пчелите, само че предсказва, че ще пристигна време, когато вместо да събира мед, той самият ще бъде “прибран ”. И това предсказване също се оказва правилно.

Предсказания на дядо Влайчо

В целия свят плодородието ще бъде нищожно заради воюващи и заради огромното повишаване на земните поданици и неправилното систематизиране на богатствата ще има оскъдност - недостиг от първа нужда. Скъпотията ще върви напред и бързо, парите ще станат изобилни, само че незадоволството ще го има.

Ще пристигна време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те порастват в земята и покрай нея. Плодовете, за разлика от тях, са на високо и одобряват повече слънце. Тук е и повода зеленчуците да бъдат по-замърсени.

Вие няма да повярвате, само че ще пристигна време, когато мъжете ще носят обици и ще си поставят забрадки и ленти на косите. Те ще стартират да наподобяват на дами, а дамите - на мъже. Светът ще се побърква. Но няма по какъв начин - и това ще би трябвало да се изживее... Затуй ви споделям: в случай че е потребно да се мине през пъкъла, вие продължавайте да вървите, без ни за момент да спирате, нито да се обръщате обратно.

Управниците в целия свят ще бъдат в по-голямо усложнение, а останалите необятни маси ще приказват, пишат, четат и поясняват най-разнообразно, всеки по своему ще пояснява международните събития. В това време благословен ще бъде оня властник, който с религия и обич ползва гладен сърдечна молитва към Бог за своя народ. Както е постил Христос в пустинята за греховете на цялото човечество, както е постил Мойсей, Данаил и други за своя народ. А блажена ще бъде оная необятна маса на народа, която чете Словото и положителните книги, размишляват за всичко положително и насаждат овощни дръвчета и други култури по земята, и всеки живее с Любов и вътрешен мир...

Светът няма да се умиротвори. Русия ще се заинтересува повече, само че отново с самообладание ще чака да дава от своята си алена багра на всички нации и ще играе роля на предтеча в делото на работничеството по целия свят. Германия ще съумява, Америка едвам ще резервира сама себе си. Англия ще загуби територии, сили и въздействие. Франция ще бъде на три разграничена: фашизъм, работничество и свободно мислещи общества, и ще следва несъзнателно мистиката на Германия. Италия ще си събере силите и ще има триумфи. Япония ще напредва. Турция ще бъде в огромно усложнение. Гърция ще изгуби. България, заради молитвите на духовните общества, не ще бъде въвлечена във война. С дребна смяна в кабинета тя ще бъде първа по избор за мир на Балканите, другояче ще си пази границите строго... Блажени ще бъдат ония будни фамилии, които не се безпокоят от ситуацията и имат вяра същински в силата и властта на Бога.

Поради помрачаването и огромното зло духовете на човешките същества ще бъдат извънредно нервни и психологично заболели, само че страданията, мъчнотиите и страховете ще пораснат дотам на огромен безпорядък.

Духовните и културните общества, общо идеалистите не ще могат да вършат общо сплотение. Чисто груповото положително ще бъде в застой - за този крах би трябвало да се откри краят.

Общо хората ще бъдат доста нетърпеливи, ще бъдат сръдливи, ще обичат яденето, спокойствието, само че те ще им липсват, след това брат с брата ще се съди, ще се появят доста обири и други беди.

Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има огромна демонстрация на духовете във всяко отношение.

Абе, тоя наш български народ е много неотстъпчив. Мнозина не одобряват Бога и ще патят. Ама, споделям ви, до болежка ще теглят.

Ще има почистване... И за нищо на света няма да бъде това, което хората се надяват и чакат. То е нещо, което човешкият жанр още не е виждал, не е чувал и даже не е подозирал за него. Това висшо " филтриране на души " ще стане посредством силата на Природата.

Българският корен е здрав, бездънен и жилест. Нацията ни ще оцелее в задаващите се тествания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР