Вампири и върколаци превзеха зала Сила в понеделник вечер по

...
Вампири и върколаци превзеха зала Сила в понеделник вечер по
Коментари Харесай

“Дракула“ върху ледена пързалка колкото носна кърпа разочарова пловдивчани

Вампири и върколаци превзеха зала Сила в понеделник вечер по време на ледения театър " Дракула ". Една обич, която преодолява дистанцията от Лондон до Трансилвания, развълнува публиката, а в основата бе една жена - красивата Мина.За разлика от множеството любовни истории тази не приключи с хепи енд. Мина остана вечно обхваната в мрак и сама, тъй като със личните си ръце лиши живота на Дракула. История, превърната в класика от надарения романист Брам Стокър, и предизвикала режисьорите Франсис Форд Копола, Даниел Кнауф, Патрик Луисър и доста много други.
Прочетете още
Леденият театър за разлика от филмовите версии не отговори на упованията на публиката. Пространството, върху което се развиваше действието, бе като носна забрадка. Сцена като за моноспектакъл, а не за огромен план върху лед. Това караше артистите единствено да маркират придвижванията, до момента в който феновете чакаха майсторски изпълнени Аксел, Лутц, Салхов, Толуп или Ритбергер.

Представлението бе съпроводено от доста звукови и светлинни резултати, само че и това не компенсира обстоятелството, че нито имаше спектакъл, нито пързаляне, нито акробатика.
Това очевидно предизвикваше дискомфорт у фигуристите, които не успяваха да изпълнят съчетанията си. Нещо повече - имаше рухвания и спъвания, които увеличаваха хаоса на сцената.

Недоумение остави и фактът, че спектакълът вървеше на британски език. Само известността на историята спасяваше ситуацията, само че значително фенове намерено роптаеха против неналичието най-малко на надписи или синопсис.

Част от хората започнаха да излизат по време на действието, други използваха антракта и изобщо не се върнаха за втората част.

" Не е това, което чакахме. Пързалката бе като от гранитогрес, в извънредно дребен размер. Това не беше шоу на лед, а просто едни танци, отвеме на време с детайли от фигурното пързаляне. Разочарование. Не съм в Англия, че да ми приказват на британски. Нищо не се разбираше ", оплака се стара пловдивчанка.

Независимо от множеството пропуски на уредниците, останалите в залата фенове изпратиха артистите с овации след края на 90-минутното шоу.

Зрителите по този начин и не схванаха имената на участниците. Те не са обявени и в уеб страницата на компанията продуцент - Ice Vision. От по-стари клипове, качени в You Tube, излиза наяве, че в някои от плановете са взели участие международни звезди на фигурното пързаляне като легендата Евгений Плюшченко, повторен олимпийски първенец, двукратната сребърна медалистка от Европейското и бронзова от Световно Елена Радионова, олимпийските и двукратни международни шампиони- двойката Татяна Тотмянина и Максим Маринин.

Последната обява в You Tube канала на трупата е отпреди 3 години. Разбираемо информация за турнето, което обгръща и други български градове, не е отразена и в обществените мрежи на компанията заради ограничавания достъп до Facebook.

Това е рекламното видео на спектакъла:



Така изглеждаше пловдивската версия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР