ВАмерика върлува сериен килър. Десетки случаи на изчезнали или убити

...
ВАмерика върлува сериен килър. Десетки случаи на изчезнали или убити
Коментари Харесай

Най-мистериозният сериен килър: Убиецът хамелеон Тери Расмусен

ВАмерика върлува сериен убиец. Десетки случаи на изчезнали или убити хора остават неразкрити. Детективите по този начин и не съумяват да свържат закононарушенията с техния причинител. Самоличностите на нарушителя са повече от жертвите, които оставя след себе си. Наричат го килъра хамелеон.

На 10 ноември 1985 година двама братя ловуват в държавния парк „ Беър Брук ”, Ню Хемпшир. Единият от мъжете вижда настрана от пътеката варел, търкалящ се в тревата. От него стърчат кости от крайник. Незабавно е подаден сигнал в полицията. Криминалистите разкриват, че останките са на жена, на възраст към 23-33 години и на дете на към 11 години.

Петнайсет години по-късно е открит различен варел. Той съдържа останките на още две дребни деца.

Десетилетия наред детективите търсят тяхната идентичност и килъра им. Разследването в последна сметка ще стигне до мъж на име Тери Расмусен. Безмилостен и подъл сериен палач, употребявал толкоз доста самоличности, че става прочут като „ Убиеца хамелеон ”.



Началото на незаконната " кариера " на Хамелеона

Тери Педер Расмусен е роден в Колорадо на 23 декември 1943 година. Той живее във Финикс, Аризона, със фамилията си. През 1968 година се мести в Хаваи, където се дами. През 1969 година Расмусен и брачната половинка му се връщат назад в Аризона, където се раждат техните дъщери близначки през 1969 година През 1970 година Тери Расмусен се квалифицира като електротехник. Семейството се мести в Редууд, Калифорния. Там се раждата третото им дете, а през 1972 година семейството се снабдява и с четвърти правоприемник. Семейството се разделя за малко, само че се събират още веднъж и се реалокират да живеят във Финикс. Именно там стартира незаконната „ кариера ” на килъра хамелеон.

Първата идентичност

В началото на 70-те години Тери Расмусен попада за пръв път зад решетките. Той е арестуван в Аризона, а през юни 1975 година е задържан за нахлуване при утежняващи условия. Притеснена от престъпните му прояви, жена му го напуща и взима децата със себе си.

В края на 70-те години Расмусен се реалокира в Ню Хемпшир, употребявайки подправеното има „ Боб Евънс ”.

Младата майка Денис Бодин от Гофстаун, Ню Хемпшир, има съществени финансови проблеми. През ноември 1981 година тя води 6-месечната си щерка при майка си за вечеря за Деня на благодарността. С нея на посетители е и приятелят ѝ Боб Евънс. След вечерята тримата изчезват безследно. Майката на Денис взема решение, че тя може би е изчезнала с бебето си, с цел да избяга от задълженията си, написа Allthatsinteresting.



Тери, Боб, Гордън, Къртис, Лари...

През януари 1986 година в хотел Holiday Host RV Park в Скотс Вали, Калифорния, работа стартира нов занаятчия и електротехник на име Гордън Дженсън. Мъжът води със себе си своята 5-годишна щерка Лиза. Никой не допуска, че това е Тери Расмусен, който още веднъж трансформира своята идентичност, а детето, което показва за своя щерка, въобще не е негово.

Той остава в хотела до юни същата година. Тогава предлага на стара двойка, която среща инцидентно, да осинови Лиза. Оставяйки детето за „ експериментален интервал ” при новите ѝ родители, той изчезва без диря.

Щом мнимият татко изчезва, старата двойка кандидат-осиновители уведомява полицията. Детективите смъкват отпечатъци на мнимия татко от работното му място. Следите съответстват с отпечатъците на Къртис Майо Кимбъл (мъж, задържан за шофиране в нетрезво положение през 1985 г.).

Минават три години, през които полицията търси Гордън Дженсън/ Къртис Майо Кимбъл за занемаряване на дете. Той е задържан, наказан е на три години затвор, от които излежава единствено една. Освободен е предварително условно. Той нарушава гаранцията си още на идващия ден, изчезвайки за цели осем години.

На косъм да бъде хванат

През 1998 година Расмусен е спрян от полицията поради липса на застраховка на колата. Той е и без шофьорска брошура. Патрулният служител на реда не схваща за нарушеното условно освобождение и водачът е пуснат да продължи по пътя си единствено с наложена санкция.

След тази преживелица Расмусен приема нова идентичност, той към този момент е Лари Ванър.

Разследването на убийството на дамата и детето в парка " Беър Брук " буксува

Разследването на убийството на дамата и детето в парка " Беър Брук ", Ню Хемпшир, продължава да се проверява, само че без триумф към 2000 година

След толкоз доста години полицията към момента не съумява да разкрие даже самоличността на жертвите. Детектив, който се захваща с следствието по случая, взема решение да се върне на мястото, където е открит варелът с костите на дамата и детето. Криминалистът прави ужасяващо изобретение. Едва на 100 ярда (91 метра) е открит още един варел. В него са открити костите на две девойки, убити преди цели 15 години. Единият скелет е на дете на 2-3 години, а вторият е на бебе на към годинка, безапелационни са правосъдните лекари. Труповете били увити с фолио, а повода за гибелта им е удар с корав предмет.

Полицията ексхумира останките на жертвите, разкрити през 1985 година в първия варел. Направена е ДНК експертиза. Става ясно, че дамата, открита мъртва преди 15 години е майка на едно от девойките, открити във втория варел.

Художник-криминалист пресъздава външния тип на четирите жертви. Те стават известни като Четворката от Алънстаун.

Хамелеонът набелязва нова жертва

Междувременно Тери Расмусен се намира в Ричмънд, Калифорния, продължавайки да живее под подправеното име Лари Ванър.

Лари излиза с млада химичка на име Юнсун Джун. През 2002 година тя безследно изчезва. Приятелите и фамилията на Джун показват приятеля ѝ като допустима причина за изгубването ѝ. Те го считат за чудноват. Следвайки тази гореща диря, служителите на реда викат на разпит Лари Ванър. Свалени са му отпечатъци, които съответстват с Къртис Майо Кимбъл, който по това време се търси за нарушение на предварителното си освобождение по присъдата за изоставянето на детето си Лиза.

Полицията претърсва дома и гаража на Джун. В единия ъгъл на гаража криминалистите се натъкват на огромна купчина котешка тоалетна. Проверявайки наличието ѝ, детективите откриват крайници на младата жена, обут с джапанка. През ноември 2002 година Ванър/Кимбъл е задържан за убийството на Джун и нарушение на условното освобождение. Осъден е на 15 години затвор.

Полицията даже не подозира, че в пандиза се намира сериен палач.

Първите разкрития

Направен е ДНК разбор на Кимбъл и дъщерята Лиза, която той изоставя през 1986 година Оказва се, че двамата нямат роднинска връзка, а управляващите считат, че момичето е отвлечено. Кимбъл отхвърля да разкрие коя е тя. През 2003 година стартира следствие за определяне на биологичното ѝ семейство.

Генетичният генеалог Барбара Рей-Вентър изследва ДНК на момичето, наречено Лиза, и наблюдава родословното ѝ дърво. Оказва се, че името ѝ в действителност е Доун и е щерка на една от многото приятелки на Расмусен - Денис Бодин. До ден сегашен майката на „ Лиза ” не е открита, допуска се, че е била убита от Убиеца хамелеон още през 1981 година, задържайки щерка ѝ, измисляйки името Лиза.

„ Убиецът хамелеон ” умира в пандиза през 2010 година като Къртис Майо Кимбъл. Без въобще да е бъде изправен пред правораздаването за убийствата, които е направил.

Разплитането на случая с Четворката от Алънстаун

Четворката от Алънстаун остава неидентифицирана. ДНК на Кимбъл е съпоставена с детето, намерено във втория варел през 2000 година Оказва се, че той е биологичен татко на жертвата.

През 2017 година ДНК тест удостоверява, че Боб Евънс е Тери Педер Расмусен.

През 2019 година е изработен нов пробив в следствието. Открито е известие от 1999 година, с което жена търси малко дете на име Сара Макуотърс, изчезнало през 1978 година Момичето е щерка на Марлиз Хъничър. Тя има две деца от двама разнообразни татковци. Сара Макуотърс е дребната, а нейната полусестра Мари Вон е по-голямата. Никой от фамилията на Сара не бе чувал за нея, откогато майката Марлиз Хъничърч напуща Калифорния през 1978 година с човек на име Расмусен.

За последно Марлиз Хъничърч е забелязана, когато гостува на майка си в Ла Пуенте, Калифорния, към Деня на благодарността. Там самотната майка среща фамилията си с приятеля си Тери Расмусен, оповестява министерство на правораздаването на Ню Хемпшир.

„ Не помня тъкмо какво се случи ”, споделя Пола Хъджис, сестра на Марлиз Хъничърч, представена от ABC News.

„ Разбрах, че Марлиз и майка ми са се скарали. Майка ми може да ѝ е споделила нещо като: „ Той е прекомерно остарял за теб. Защо си с него? ”, споделя сестрата на Хъничърч и добавя, че всички дружно са си тръгнали и в никакъв случай повече не са се обадили.

След направените ДНК-тестове трима от Четворката от Алънстаун към този момент имат имена. Това са майката Марлиз Хъничърч и нейните дъщери Мари Вон и Сара Макуотърс. Собствената биологична щерка на Расмусен от варела, открит през 2000 година, остава неидентифицирана.

 

С всяка минала година полицията разкрива от ден на ден елементи от убийствата, осъществени от Тери Расмусен, само че в историята има прекалено много бели петна. Подвизавайки се под различна самоличност, килърът хамелеон отвлича, мами и ликвидира хора в няколко американски щата. До ден сегашен управляващите към момента не могат потвърдят изрично, че той е причинителят и на други неразкрити убийства и случаи на безследно изчезнали хора.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР