Вълци тормозят животновъди в села от Югозападна България. В село

...
Вълци тормозят животновъди в села от Югозападна България. В село
Коментари Харесай

Вълци нападат цели стада в Югозападна България, хората са притеснени

Вълци тормозят животновъди в села от Югозападна България. В село Плоски, покрай Сандански, хищниците слизат все по-близо до къщите. А съгласно локалните поданици набезите ще зачестят със захлаждането на времето, оповестява „ България он еър “.

Вълците там са същинска злина. На фона на всички финансови компликации, локалните хора страдат и от неочаквани и чести загуби на добитък. И постоянно поради хищниците, които дебнат над селото.

„ Имах 5 кози, в този момент остана единствено една “,  жалва се локален гражданин.

„ Има много вълци, тъй като тук има овчари, козари. Вечерно време кучетата непрекъснато лаят, това значи, че има дивеч ", добави негов съселянин.

В Плоски са безсилни против вълците. Каквото и да вършат мъчно опазват стадата си.  

„ Или отрова или гърмене е разновидността, но отровата е неприятно, гърменето също е неприятно, само че пък и като се скапват стадата на хората... А и човек може да нападне, там най-после и горе към този момент единствено възрастни хора живеят. Не съм чул в този момент да е планувана хайка ", сподели обезпокоен гражданин на Плоски.

И до момента в който се надяват на помощ от ловджиите, хората със свити сърца броят останалите животни в стадата си.

„ Аз не се опасявам, само че хората, които са по-възрастни и овчаря какъв брой да е - животно е, всеки може да се опасява. Никой не може да ти даде гаранция, а и те изключително когато е мъгла, тогава повече и атакуват, тъй като при мъглата не можеш и да го видиш, не можеш и да го усетиш. И в случай че нямаш куче и то да те предизвести, не можеш да го схванеш “, прибавя мъжът.

В Плоски хората разчитат на ловните дружинки да решат казуса с вълците. И даже са подготвени да обещаят премия за този, който избави селото от нашествието на хищниците. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР