Валтери Ботас е новият лидер в световния шампионат на Формула

...
Валтери Ботас е новият лидер в световния шампионат на Формула
Коментари Харесай

Да си припомним: Как се разви ГП на Баку?

Валтери Ботас е новият водач в международния шампионат на Формула 1. Пилотът на Мерцедес съумя да завоюва надпреварата за Голямата премия на Азербайджан, по улиците на Баку. Втори се подреди съотборникът му Люис Хамилтън, а трети остана водачът на Ферари Себастиан Фетел.

Победата за Ботас е втора през сезонa, откакто той съумя да извоюва и лидерската позиция в първото за годината съревнование - Гран при на Австралия. В идващите две - Бахрейн и Китай, първи бе Люис Хамилтън, а Ботас оставаше втори.

Това е и четвърта двойна победа за Мерцедес от началото на сезона, с което те се трансформират в първия тим в историята с сходно достижение.

Ботас диктуваше темпото в по-голямата част на конкуренцията. Единствено сред 13-ата и 32-ата обиколка невлезлият в бокса по това време водач на Ферари - Шарл Льоклер, бе водач, само че неговата тактика (с едно прекъсване за цялото състезание) не сработи и Ботас си върна шампионата.

Хамилтън не съумя да притисне оптимално своя сътрудник в края, макар че закратко бе в неговата DRS зона, и остана 2-ри.

Ботас към този момент е с 87 точки в генералното класиране, до момента в който Люис е с 86. Фетел е трети с 52 пункта, един пред Макс Верстапен.

Въпреки че се блъсна в квалификацията, монегаскът Шарл Льоклер прогресира доста в хода на надпреварата и даже съумя да направи най-бърза обиколка в Баку - 1:43,009. Така той взе спомагателната точка за най-бърз тур.

Припомнете си по какъв начин тъкмо се разви надпреварата по улиците на Баку и кои бяха основните моменти в него, с цел да се развие точно по този метод с картината в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР