„Мама от Страшния съд“ Лори Валоу ще бъде осъдена за убийства на децата си, които смяташе за зомбита

...
Валоу и нейният пети съпруг Чад Дейбъл преминаха от последователи
Коментари Харесай

Валоу и нейният пети съпруг Чад Дейбъл преминаха от последователи на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) нещо съвсем по-мрачно и култово, както се твърди.

Каквото и да се случи, след като се срещнаха, не след дълго две от децата й - Джошуа "Джей Джей" Валоу и по-голямата му сестра Тайли Райън - бяха мъртви и така беше бившата съпруга на Дейбъл Тами.

Какво се случи на процеса срещу Лори Валоу?

Нейният дълъг процес плени нацията и привлече вниманието по целия свят.

„Това нямаше значение какво е било“, каза прокурорът на окръг Фремонт Линдзи Блейк пред съдебните заседатели в началото на процеса. майка Лори Валоу да убие децата си?

Тя каза, че Тайли, Джошуа и Тами Дейбъл са били убити, защото са пречели на връзката на Валоу и Дейбъл.

„Запомнете, ответникът ще премахне всяко препятствие по пътя си за да получи това, което иска, и тя искаше Чад Дейбъл, каза г-жа Блейк.

Изображение: Джошуа Валоу и Тайли Райън. Снимка: Офисът на шерифа на окръг Фримонт

Защитният екип на Валоу обаче твърди, че тя е била „мила и любяща майка към децата си“, която случайно проявявала интерес към религията и библейските пророчества за края на света.

„Някои хора се интересуват по-малко от библейските пророчества, други се интересуват много от тях. За щастие в тази страна можем да се покланяме, както решим“, каза адвокатът на защитата Джим Арчибалд.

След седмици от доказателства, излагащи тъмната, подобна на култ реалност, в която Валоу беше погълнат, тя беше призната за виновна в убийството на Джошуа „Джей Джей“ Валоу и по-голямата му сестра Тайли Райън и в заговора за убийството на бившата съпруга на Дейбъл Тами.

Какво се случи с JJ и Tylee?

Рексбърг, Айдахо, беше най-известен като убежище за мормоните - около 95% от хората, живеещи там, са членове на светиите от последните дни (LDS).< /p>

Но през септември 2019 г. беше хвърлен в светлината на прожекторите по друга причина: изчезването и издирването на две деца.

Валоу и Дейбъл казаха на полицията, че Джей Джей е в Аризона със семеен приятел и че Тайли е починала година преди това и е посещавала университет.

Едва през юни 2020 г. полицията откри осакатените останки на Джей Джей и Тайли в имот в провинциален Айдахо, който принадлежеше на Дейбел.

Тялото на JJ беше увито в чували за боклук, ръцете му бяха вързани пред него с тиксо. Останките на Тайли бяха овъглени.

Изображение: Следователите търсят човешки останки в резиденцията на Чад Дейбъл в Салем, Айдахо, през юни 2020 г. Снимка: AP

Какво ще кажете за бившия съпруг на Валоу и бившата съпруга на Дейбъл?

Непознати от цял ​​свят бяха зашеметени от търсенето на децата, слуховете за вярвания в края на света... и мистериозната смърт на четвъртия съпруг на Валоу Чарлз Валоу и бившата съпруга на Дейбъл Тами.

Чарлз Валоу имаше беше застрелян и убит от брата на Лори Валоу през юли 2019 г., няколко месеца след като подаде молба за развод. Той твърдеше, че съпругата му го е заплашила да го убие и че тя вярва, че е бог.

Тами беше открита мъртва през октомври 2019 г. от това, което лекарите по това време смятаха за естествени причини. Валоу и Дейбел се ожениха само две седмици след погребението на Тами.

Изображение: Лори Валоу е изправена пред доживотен затвор. Снимка: AP

Какво ще се случи с Лори Валоу?

Очаква се присъдата на Валоу да бъде осъдена по-късно в понеделник в съда на окръг Фримонт в Сейнт Антъни, Айдахо.

Тя е изправена нагоре на доживотен затвор, но няма да получи смъртно наказание, след като съдия го оттегли на заседание през август миналата година.

Дейбел трябва да се изправи пред съда в отделен процес на по-късна дата.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР