Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали, но

...
Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали, но
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали

Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали, само че страната ни е в непрекъснат контакт с Турция и следи обстановката. Това заяви Димитър Гърдев / ”Има подобен народ ”/, ръководител на Комисията по външна политика в Народно събрание в изявление за Нова тв.

Според Гърдев бежанците би трябвало да бъдат настанявани в лагери на територията на прилежащите на Афганистан страни. Това е единственото, което работи ”, счита той.

„ Лагерите концентрират тези хора и стопират тези лъчи от бежанци, които са на групи от по 20 индивида и не могат да бъдат отсети, следени ”, съобщи Гърдев.

Той призна, че у нас местата в лагерите не доближават. „ Ще се търсят ограничения и решения, в случай че се стигне до огромна бежанска вълна ”, съобщи Гърдев. „ И при предходните талази се оказа, че единственото допустимо е общоевропейското решение ”, сподели още Гърдев.

В момента се ревизира и оградата по границата ни. „ И в Народното събрание, и в плановете на партията се планува една актуализация на бюджета в това направление. Чакаме сега данните, които би трябвало да ни подадат от Министерство на вътрешните работи и МО ”, сподели Гърдев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР