Вълни цунами достигат бреговете на Япония след мощно земетресение по-рано

...
Вълни цунами достигат бреговете на Япония след мощно земетресение по-рано
Коментари Харесай

Вълни цунами достигнаха Япония след мощно земетресение

Вълни цунами доближават крайбрежията на Япония след мощно земетресение по-рано през днешния ден. Това заяви метеорологичната работа на страната, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Вълни с височина 1,2 метра доближиха пристанище Ваджима на полуостров Ното в най-северната част на провинция Ишикава. По-рано метеорологичната работа разгласи, че има заплаха вълните да доближат 5 метра.

Премиерът Фумио Кишида прикани през днешния ден за незабавна евакуация на зоните, където бе оповестена заплаха от цунами, заяви Киодо.

Кишида съобщи, че държавното управление му ще съобщи точна информация за евакуацията, бързо ще оцени действителното положение на вредите и ще работи взаимно с локалните управляващи за избавяне на човешки животи.

Земетресението с магнитуд 7,6 раздруса просторен регион по крайбрежието на Японско море в Централна Япония към 16:10 ч. локално време. То раздруса и здания в центъра на столицата Токио. Епицентърът на земния трус е бил в района на Ното, като дълбочината му е била дребна. Първоначално бе обявено за магнитуд 7,4.

Предупреждения за талази цунами са издадени още за бреговите региони на префектурите Ямагата, Ниигата, Тояма, Фукуи и Хього. Японското държавно управление сътвори център към премиерската канцелария за справяне с изключителната обстановка.

Спрени са високоскоростните влакове в Централна и Източна Япония. Няма регистрирани аномалии в работата на атомните електроцентрали в страната. Над 36 000 семейства останаха без ток.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР