Вълна от съпричастност след репортаж на bTV. Десетки помогнаха на

...
Вълна от съпричастност след репортаж на bTV. Десетки помогнаха на
Коментари Харесай

След репортаж на bTV: Десетки помогнаха на мъжа, останал без пари и лична карта


Вълна от съпричастност след репортаж на bTV. Десетки помогнаха на млад мъж с две деца, останал без персонална карта, откакто работодателят му я лишава наложително.

28-годишният Живко взема решение да приключи работа в кравеферма в димитровградското село Крепост поради ниско възнаграждение и случай с дребната му щерка. По думите му обаче работодателят взима персоналната му карта като поръчител да се върне на работа, а полицията стартира инспекция. Без приход и без ново прехранване Живко изпада в задънена улица.

Снимка: bTV

„ По случая няма никакво развиване. Няма по какъв начин да работиш без документи, на никое място не желаят да те вземат. Нямам визия по какъв начин щях да си устоявам фамилията до този миг. Получих помощ от хората, които са гледали изявлението, по този метод си изкарах нова персонална карта. Някои от тях изпратиха доста дарения, приказваме за храна за децата, дрешки, играчки. Някои от тях с парични средства ми помогнаха “, споделя Живко.

Преди дни той получава следващото ненадейно позвъняване, от жена.

„ Дадох ѝданните си. На идващия ден ми се обади и ми сподели: „ Пуснала съм ви парички “, не чаках някаква крупна сума, само че видях, че е пуснала 1000 лв.. Още една жена ми се обади, с 300 лв. ми оказа помощ. Честно казано бях изгубил вяра, че има положителни хора в нашата страна, само че след този случай с хора, които не ме познават и в никакъв случай не са ме виждали, и взеха решение да ми оказват помощ, в действителност ми върнаха вярата и вярата, че към момента има положителни хора. Искам да благодаря на всички и да кажа на всички останали да не се отчайват, към момента има положителни хора, които оказват помощ и не са злонамерени “, изясни мъжът.

Снимка: bTV


Живко няма връзка с някогашния си шеф, а персоналните му движимости са към момента в кравефермата. С дарените пари фамилията купува най-необходимото.

„ Детска количка, обувчици, някои други неща, с цел да си имат, тъй като съвсем всичко им беше останало при работодателя в село Крепост. Те са към момента там и не мога да си ги взема “, споделя Живко.

След репортажа младият мъж получава и доста оферти за работа, избира да замине в Германия, след броени дни.

„ Собственикът на компанията ми сподели по телефона, че ще ми обезпечи квартира още на първия месец и незабавно ще си дръпна фамилията при мен – жена ми и децата “, съобщи мъжът.

Семейството се надява да стартира нов живот и благодари за опцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР