Вълна от оплаквания за внезапно поскъпване на стоките в магазините

...
Вълна от оплаквания за внезапно поскъпване на стоките в магазините
Коментари Харесай

След въвеждането на еврото: Хърватите се оплакват от цените


Вълна от недоволства за ненадейно повишаване на стоките в магазините в първите дни след въвеждането на в Хърватия. Новинарският портал Index.hr оповестява, че голям брой консуматори показват недоволството си в разнообразни конгреси, като дават и съответни образци.

Хърватите настояват, че фризьорските салони, кафенетата, заведенията за хранене, пекарните и питателните магазини са си приблизително с сред 10 и 20 цента – хлябът е поскъпнал със 7 цента, опаковка от 500 грама сирене – с 26 цента, а пицата – с 30 цента.

В отговор на недоволствата министърът на стопанската система в страната Давор Филипович се закани, че разполага с задоволително власт и ще отбрани популацията от неточните търговци. „ Съществува и разновидността за налагане на таван на цените “, съобщи още Филипович по време на срещата си с представителите на огромните търговски обекти.

Еврото и куната към момента могат да се употребяват редом. Преходният интервал изтича на 14-и януари, т.е. от идващият ден хърватите ще заплащат единствено в. Обменният курс при влизането на страната в еврозоната е закрепен на 7,5345 куни за едно евро.

На фона на леките разтърсвания от въвеждането на еврото, анализаторите регистрират и – като увеличение на летните резервации за отмора в страната от страна на германците и австрийците. Страната, ситуирана на Адриатическо море, се трансформира в една от мечтаните дестинации, тъй като от една страна европейците към този момент няма губят от валутните курсове, а от друга – няма да чакат по гранични пунктове поради присъединението на страната към Шенген.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР