Вълна от желаещи да осиновят бездомното куче Мечо, което беше

...
Вълна от желаещи да осиновят бездомното куче Мечо, което беше
Коментари Харесай

Вълна от желаещи да осиновят бездомното куче Мечо

Вълна от искащи да осиновят бездомното куче Мечо, което беше жертва на брутално принуждение.

Случаят на Мечо, обаче, не е единствен. Ежедневно бездомни и домашни животни стават жертва на принуждение, оповестяват неправителствени организации. Днес следобяд в разнообразни градове ще има митинги под наслов " Да спрем насилието ".

Никой не знае с акуратност какви ужасни мъчения е претърпял Мечо. Animal Rescue - София са го приели с две счупвания на крайник, голям брой прорезни рани, охлузвания по краката, които подсказват, че е връзван и малтретиран. Силно уплашен и мнителен към всеки, предава Българска национална телевизия.

" Ако нямахме информацията какво се е случило с него, бихме предположили, че е блъснат от кола. Всъщност, контузиите бяха толкоз тежки, че е мъчно човек да си показа, че някой може да го аргументи и то съзнателно на животно ", споделя Светослав Петров от Animal Rescue - София.

Мечо се възвръща прогресивно. Обича всички, обилно раздава милувки и на непознати. Радва се на храната, на топлото, на грижата. Пътят му ще бъде като на всяко друго куче в приюта - цялостно възобновяване и намиране на допустимо най-хубавия дом. Кандидатите са повече от тези за всяко друго куче без порода.

" Много претенденти, огромна част от тях, за жалост - несъответствуващи. Имахме запитвания от, евентуално с най-хубави усеща, от компании, от хранилища - места, където той няма да бъде домакински любим, няма да бъде член от фамилията. Кучетата са член от фамилията. Както желаеме да живеем ние, по този начин същите условия би трябвало да даваме на тях ", споделя Светослав Петров от Animal Rescue - София.
Случаите на принуждение към животни са всекидневие, следят от Animal Rescue - София. Проблемът, съгласно тях, не би трябвало да се подценява, тъй като насилието през днешния ден може да е към животни, а на следващия ден - към хора. Затова желаят и ограничения.

" Въпреки че сме хора оптимисти, сме се отчаяли, че страната действително ще влезе в ролята си. Тя е мащеха за казуса и за животните. Има доста механизми, които могат да поощрят кастрацията, има доста стъпки, които могат да се подхващат в това да се образоват стопаните на кучета и обществото като цяло ", счита Светослав Петров от Animal Rescue - София.
Той акцентира и нужда от оценка и разбор на обстановката, която включва информация какъв брой домашни животни има в България, което ще помогне да се вземат верните ограничения.

Photo credit: Lemonade Create
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР