Вълканов е известен в общественото пространство. Именно неговата компания “Минстрой

...
Вълканов е известен в общественото пространство. Именно неговата компания “Минстрой
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент на “Мултигруп” получи най-висшия държавен орден - “Стара планина”

Вълканов е прочут в публичното пространство. Именно неговата компания “Минстрой ” изплати хонорара от 1 милион лв. на " хидроинженера на републиката " - почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, за консултациите му за Цанков камък.

 

Предложението за връчването на ордена към този момент е. Става ясно, че то е било направено тихомълком персонално от служебния министър председател Гълъб Донев и не участва в оповестените от 17 ноември. За него се схваща постфактум. 

 

“Дейността на проф. Вълканов е обвързвана и със забележителния принос във образуването на Брутният вътрешен продукт на ръководените от него предприятия: “Минстрой Холдинг “ АД, ръководител на Съвета на Директорите от 1991 г.; “Горубсо Мадан “ АД, ръководител на Надзорния съвет от 2012 г.; “Родопи Еко Проджектс “ АД, ръководител на Надзорния съвет от 2002 г.; Научно-изследователски софтуерен институт по минно строителство, шеф от 1986 година до 1991 година Ръководените от проф. Вълканов компании редовно осъществят сполучливи вложения в активи, софтуерни и софтуерни разработки, както и в обезпечаване и възстановяване на сигурността и здравословните условия на труд ”, се показва в претекстовете.

 

Вълканов е разказан като “изтъкнат академик ” с над 70 научни изявления.

 

Това не е първият път, в който е направено предложение Вълканов да получи най-високото държавно звание. В средата на декември предходната година някогашният вицепрезидент на " Мултигруп " се размина с ордена, макар че предлагането за връчването е прегледано на последното – изключително, съвещание на държавното управление на Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев.

Предложението обаче не съумява да мине след отпор на четирима министри - Христо Алексиев, Николай Денков, Светлан Стоев и Велислав Минеков. 

Тогава предлагането за почитане на Николай Вълканов с медал " Стара планина " е на министъра на стопанската система Даниела Везиева.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР