Вълк избяга от зоопарка в Хасково. Сагата с животното всъщност

...
Вълк избяга от зоопарка в Хасково. Сагата с животното всъщност
Коментари Харесай

Вълк избяга от зоопарка в Хасково

Вълк избяга от зоопарка в Хасково. Сагата с животното в действителност е много дълга. То обикаля край града от месеци и откакто най-сетне било хванато и настанено в зоокъта, съумяло още веднъж да излезе на независимост.

„ Историята е от преди три месеца. Тогава се появяват сигнали от жители на телефона на Общината, че в лесопарк „ Кенана” се вижда животно, което доста прилича вълк. То излиза и се доближава покрай хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70”, изясни Щерьо Янев пред Нова тв.

Той уточни, че залавяното на вълка е било мъчно. Били са нужни много старания, положени в границите на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

„ След диалог със служителя, който сега е краткотрайно отхвърлен, стана ясно какво се е случило. При зареждане заран той е влезнал през вратата, животното е било отзивчиво. Служителят очевидно е подценил обстановката, макар че има строги правила, и вълкът е съумял да излезе”, добави Янев.

Той беше безапелационен, че животното е отзивчиво и не е рисково.

„ Клиповете в обществените мрежи демонстрират, че животното си играе с хората, с техните домашни любимци. И през вчерашния ден не е показало експанзия. Очевидно е привикнало с хората”, заключи Янев.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР