Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф вероятно ще бъде задържан отново.

...
Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф вероятно ще бъде задържан отново.
Коментари Харесай

Щурм! Полиция нахълта в бърлогата на "Валиумния изнасилвач" ВИДЕО

Валиумният изнасилвач Йохан Фредерик Стелингверф евентуално ще бъде арестуван още веднъж. Повторният арест идва след тъжба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от холандеца пред октомври 2019 г, написа Trafficnews.bg.

Срещу чужденеца се чака да бъде повдигнато второ обвиняване. Днес към 12 часа автомобил на правосъдна защита и няколко патрулки дойдоха пред кооперацията в столичния кмартал Зона Б-5, в която Стелингверф е арестуван под домакински арест. Последва обиск в жилището, което той населява.
Нидерландският жител Йохан Стелингверф, който холандските медии назовават „ Валиумния изнасилвач” бе задържан в София на 26 декември 2019 година, след брутално обезчестяване на 32- годишна столичанка.


Жертвата бе настанена в болница с тежки контузии и разкъсвания. Преди Нова година Софийски областен съд му постанова най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той апелира. На 3 януари обаче Софийски градски съд трансформира мярката за неотклонение на Стелингверф и го пуска под домакински арест. Районна прокуратураиздаде заповед за възбрана Стелингверф да напуща рамките на страната до привършване на делото.


След разкритията няколко дами разкриха, че са имали контакт с холандеца, само че по една или друга причина не са последвали ориста на изнасилената софиянка. В България дойде и екип публицисти от нидерландското издание Hart van Nederland, с цел да направи репортаж за следващото посягане.

Екипите на двете медии обмениха информация за мъжа, чиито "подвизи " са необятно известни в Нидерландия.
Публикациите са причина още една от жертвите на Йохан да събере храброст и да подаде тъжба в полицията. Става дума за унгарка, която в края на предходната година е обитавала в София.


Тя също попаднала в мрежите на чаровния холандец, който я завел в жилището си в Зона Б-5 и я насилил.


Обитателите на кооперацията, в която Стелингверф живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се опасяват както от самия Йохан, по този начин и от вероятността близки на потърпевшите дами да потърсят възмездие. Съседите от блока са събрали подписка, в която упорстват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса Младен описа, че до този миг Йохан не нарушава домашния арест, а храна му носи млада жена и притежателят на жилището.
Разказа също, че холандеца до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се дружно, постоянно поздравявали, изглеждали щастливи и усмихнати. Наскоро бил за два месеца в Германия.


Йохан Фредерик Стелингверф има дебело престъпно досие, а животът му наподобява на филм на ужасите по разказ на Томас Харис.
Той е хубав и обаятелен, само че внезапно може да стане рисков, написа за него холандският публицист H.J. Kortеrink. Йохан (Джон) Стелингверф е потомък на семейство юристи от Сасенхайм. Бивши негови съученици го разказват като новобранец, само че за сметка на това много нападателен. Бил е жертва на тормоз от страна на по-големи момчета. Казват, че е композиция от експанзия и перфекционизъм. Нападнал преподавател, защото не му писал най- високата оценка.

В следствие става преподавател. Преподава география и стопанска система в учебни заведения в Рийнсбург, Нордвейк, Амстердам и Хага. Не е изключително старателен, постоянно отсъства и е уволнен. По-късно е докторант и помощник във факултета по бизнес -администрация в университета в Гронинген и в университет в Амстердам.
Паралелно се показва и като модел. Регистрира се в организация за модели Anti-models в Амстердам.

През 2006 година стартират проблемите с правораздаването. Срещу него в полицията постъпват тъжби от няколко дами, които настояват, че са били упоени и изнасилени от него.

Според холандските медии сюжетът, по който примамва жертвите си е еднакъв. Избира млади девойки - към осемнадесет години. Посещава главно питейни заведения и нощни заведения в региона на Амстердам и Лайден. Представя се, че е пазач в нощни заведения, пие единствено кока кола и си набелязва жертва. В множеството случаи няма проблем с контакта, защото е обаятелен и бързо намира общи тематики за диалог.

Но скоро след първия контакт, дамите осъзнават, че са създали голяма неточност. Зад маската на чаровник се крие нападателен нарцис, който не понася да му опонират. Според нидерландската полиция евентуално е минало много време преди да бъдат получени първите сигнали.


Сдобива се с прозвището "Валиумния изнасилвач ", тъй като при експертизите в кръвта на някои от девойките е открит валиум. Нещата ескалират до там, че холандските управляващи даже разгласяват негова фотография с предизвестие, че е рисков, което съгласно локалната преса е казус.

През 2007 година 26-годишният /тогава/ Йохан – Фредерик е обвинен в четири изнасилвания и един опит за обезчестяване. Арестуван е в Бразилия. По време на делото са показани десетки доказателства и показанията на жертвите. Освен негова ДНК на местопрестъпленията, в колата му са открити и опиати.

Стелингверф отхвърля всички обвинявания и твърди, че самодейността за срещи е била насамите девойки, които са желали да вършат секс с него. Осъден е на 10 години затвор за 3 изнасилвания, а в следствие присъдата му е понижена на 5 години. Излиза от пандиза 2010 година. След това е оправдан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР