Валери Симеонов, сн. БГНЕС Пак ни извъртяха!, разгневи се вицепремиерът

...
Валери Симеонов, сн. БГНЕС Пак ни извъртяха!, разгневи се вицепремиерът
Коментари Харесай

Пак ни извъртяха, разгневи се Валери Симеонов на ГЕРБ и ДПС


Валери Симеонов, сн. БГНЕС

" Пак ни извъртяха! ", разгневи се вицепремиерът Валери Симеонов по адрес на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които " подло " са отворили законова малка врата в полза на компании и групировки, които държат плажни концесии. Само преди седмица Симеонов челно нападна премиера Бойко Борисов, който го " изработил " за втория въжен превоз в Банско.

" Депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи трансформираха преди малко признатия Закон за концесиите по най-подлия метод - посредством преходни и заключителни разпореждания на Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност ", заяви в сряда Валери Симеонов в профила си във Facebook.

" Концесиите на плажовете ще се дефинират от Министъра на туризма, а не по общия ред, избран от Закона за концесиите. Това значи, че ще продължи по най-непрозрачен метод раздаването за по 20 години (а може и повече) на доближени компании и групировки. Явно освен това управление на Министерството, България няма да има актуален и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е следващият бойкот на опитите за въвеждане на обикновено ръководство и действителна конкуренция ", изяснява недоволството си Валери Симеонов.
" Благодаря на сътрудниците от Обединени патриоти, които се опълчиха на предлагането в пленарна зала. За страдание, такива са разпоредбите на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 " за " против 43 " срещу ", акцентира вицепремиерът и добавя:

" И по този начин, равносметката е:

Слънчев бряг север - Маджо
Слънчев бряг юг - ВИС
Несебър юг - ВИС
Поморие централен - братя Маргини
Бургас север - братя Маргини
Созопол Харманите - ВИС
Созопол централен - квалифициран за братя Маргини
и така нататък, и така нататък
Сараите на Доган - плаж Отманли - Движение за права и свободи

" На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии! ", приключва поста си Симеонов.

По-рано денем Народното събрание с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи реши, че новият Закон за концесиите няма да се ползва при отдаването на морските плажовете през идната година.

Отлагането на действието на закона беше направено в преходните и заключителните разпореждания при смяна на Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност. Предложението за това е на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ).

Аргументът му за това пред неговите сътрудници бе, че има пет концесии в правосъдна фаза и е редно да се резервира остарелият режим. Според него имало единствено десетина плажа за концесиониране, което е незначителна част от 300, колкото са всичките плажове.

Христиан Митев от " Обединени патриоти ", който се разгласи срещу отлагането, счита, че през идната да бъдат концесионирани апетитните плажове за оптимално позволения в този момент период при доста по-непрозрачни и леки условия, в сравнение с са заложени в Закона за концесиите, който влиза в действие от 1 януари. Според него нищо не е пречело новият закон да не важи за процедурите в правосъдна фаза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР