Валери Рийд откри хоспис за възрастни и неизлечимо болни кучета

...
Валери Рийд откри хоспис за възрастни и неизлечимо болни кучета
Коментари Харесай

Жена превърна своя дом в хоспис за възрастни и неизлечимо болни кучета

Валери Рийд откри приют за възрастни и неизлечимо заболели кучета през 2017 година, осигурявайки умерено място за последните им дни.

Любител на животните, тя не можеше да понесе мисълта, че кучетата умират сами. Затова реши да сътвори дружно със брачна половинка си приют за тези положителни четириноги приятели в личната си къща, написа wootpets.fr
външна реклама


Идеята се появи с помощта на добермана на починалия й татко.

Трудно е да се откри семейство, което да се съгласи да осинови по-възрастно куче. След доста търсения, приемно семейство, което е чуло за неговата история, предложи да помогне. То живеело с няколко възрастни кучета, като се разхождали свободно във плантация, оповестява сп. People.

„Доберманът на татко ми изживя още една щастлива година и половина там“, сподели Валери Рийд. „Това ме накара да се замисля какво се случва с възрастните кучета, които в миналото са били домашни любимци. Исках да оказа помощ на тези, които бяха в същото състояние като кучето на татко ми.“



Ето по какъв начин Валери Рийд отвори вратите на Whispering Willows Senior Dog Sanctuary през 2017 година в Ермитаж, Мисури (САЩ).
В момента приютът е дом на близо 80 възрастни и неизлечимо заболели кучета. Някои животни идват от приюти, други са пристигнали след гибелта на притежателя си. „ Кучетата живеят с нас, те ни следват на всички места и се считат за част от нашето семейство “, сподели тя.



Те могат да се разхождат безвредно в ограден имот, който се простира на 2 хектара, както и да си легнат в комфортни легълца, разпръснати из целия парцел. Косматите поданици се глезят с играчки и лакомства.


Но обезпечаването на денонощна грижа за толкоз доста животни не е елементарно. Следователно Валери и брачният партньор й са подпомагани от 17 други членове на личния състав. От откриването на оборудването екипът е избавил близо 800 кучета.


„ Нашата цел е те да изоставен тази земя, знаейки, че са ценени и обичани “, сподели Валери Рийд. „ Ние се грижим за всеки един от тях и нормално плачем дружно, когато ни изоставен. Те са членове на фамилията и всички ги обичаме.“
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР