Валери Жаблянов е най-вероятният наследник на подалата оставка като председател

...
Валери Жаблянов е най-вероятният наследник на подалата оставка като председател
Коментари Харесай

Валери Жаблянов е фаворит за поста на Корнелия Нинова


Валери Жаблянов е най-вероятният правоприемник на подалата оставка като ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това сподели журналистическото ни изследване измежду основни фигури в Столетницата.

Уважаваният политолог е лицето, еднообразно отдалечено от всички враждуващи лагери в партията на социалистите, разясниха за „ Труд “ хора от управлението.

Като Член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който оглавява Комисията по подготовката и развиването на фрагментите на Българска социалистическа партия, Жаблянов има директен взор върху работата на основните играчи в партията. Не без значение е и покрепата на неговата кандидатура по места, тъй като работата с хората, които са надалеч от жълтите павета, за него е весекидневие, споделят както съперници на Корнелия Нинова, по този начин и нейни поддръжници.

„ Мъжко момче “, „ сериозен човек “, „ реалист, а не въздухар “, по този начин го дефинират даже и „ ниновисти “.

Валери Жаблянов е роден през 1965 година в с. Друган, Радомирско. Дори и по възраст той е сред двете генерации в Българска социалистическа партия и

е одобряван еднообразно добре

и от младите и от старите си сътрудници освен в партията, само че и в Народното събрание като народен представител.

Като перфекционист, „ човек на детайла “, го дефинират съпартийци. Сочат като доказателство обстоятелството, че той даже си е разрешил да редактира предизборния девиз на Българска социалистическа партия „ Справедливост в този момент “.

„ Смятам, че към „ Справедливост в този момент “ би трябвало да бъде добавено още нещо – да се конкретизира нуждата от обществена правдивост “, споделя той. И изяснява, че в едно класово разграничено общество това, което е заслужено за едни, не е заслужено за други. „ Българска социалистическа партия подчертава върху обществената правдивост, върху нуждата да бъдат преодолени и да се основават предпоставки за превъзмогване на тежките обществени разлики, които значително бяха подбудени от прехода у нас “, са причините на Жаблянов.

Как и за какво Валери Жаблянов ще оглави соц. партията следва да разберем в неделя, на Конгреса. Едно е ясно –

Корнелия Нинова няма да се съобщи,

тя ще се опита да се върне на бял, или в нейния жанр – на черен кон.

Но не тя, а Българска социалистическа партия би трябвало да се върне към естественото си действие. Това съобщи членът на Националния съвет на партията и някогашен неин ръководител Михаил Миков. Според него измененията в устава, които бяха направени от Корнелия Нинова, ще продължат да разединяват левицата, а не да я сплотяват.

„ Дойде краят на бодряческото помпане в Българска социалистическа партия “, сподели с присъщото си възприятие за комизъм предшественикът на Нинова.

„ През последните години бе разтурено цялото ляво придвижване и там има няколко субекта, които търсят лична изява, а от това печели дясното “, изясни Миков. По този метод той загатна и за десните уклони към Костов и костовистите на Нинова, която по политически произход e „ седесарка “. Заплахата от посиняване на алената партия е повече от действителна, тъй като удавник и за сламка се хваща, разясняват бесепари.

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Антон Кутев запита: „ Tя към този момент не е ръководител, това е реалност, само че дали не желае да влезе през задния вход? “.

Юрий Асланов, социолог и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, също се съмнява: „ Не е безапелационна тази оставка. Но при подаването на оставката, в случай че го нямаше изречението: „ ще се кандидатирам още веднъж “, можеше да приказваме, че се постъпва по европейските правила. “. Тези думи изрича човек, който изрично бе апетитен за един от най-преданите хора на досегашната Българска социалистическа партия ръководителка.

Хора от върховете на Българска социалистическа партия опълчват рационалния и стимулиран диалект на Жаблянов на лозунгите на председателката в оставка Нинова. Например: „ Докато тя предизборно вееше баяряка „ Край на ГЕРБ, предварителни избори след евровота! “, Жаблянов остана здравомислещ: „ Трудно е да се дават прогнози в тази конюнктура. Ние имаме най-непредвидимото държавно управление и ръководство в цялата нова демократична история на България. То е обвързвано напълно

с капризите на министър-председателя

Георги Божинов пък натъртва на обстоятелството, че счита, че на пленума преди две седмици Нинова е имала единствено трима бранители в лицето на Кирил Добрев, Крум Зарков и Георги Гьоков. В едноседмичен период след конгреса ще бъде определен заместител на Корнелия Нинова, като тя ще бъде принудена да напусне кабинета си, счита той.

Георги Гергов бе сбит преди Конгреса: „ Сеч! “.

Феновете на Нинова, които наподобява оредяват напълно, се пробват да катализират започнатото от нея разединение на Българска социалистическа партия. Те се пробват да внушават, че Нинова към момента има поддръжка.

„ До болежка позната скица, още от времето на „ тесните “ и „ необятните “ социалисти, на Дядо Благоев, разясняват пък техните съперници. И прибавят, че правилни на Нинова към този момент дезертират от лагера u. Нещо повече – намерено приказват за новия ръководител на Българска социалистическа партия.

https://trud.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B6%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D1%84%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР