Валери Александров*Както съобщи кореспондентът на МИА от София, във фоайето

...
Валери Александров*Както съобщи кореспондентът на МИА от София, във фоайето
Коментари Харесай

Обща история - обикновени глупости

Валери Александров*

Както заяви кореспондентът на МИА от София, във фоайето на Младежкия културен център в Скопие https://mkc.mk/za-mkc/ ще бъде открита изложбата " Обща история - елементарни нелепости ", проведена от Клуба за българо-македонско другарство. Изложбата е отдадена на връзките сред България и Македония. Организаторите считат, че осмивайки страховете си посредством карикатури на създатели от двете страни, ще ги преодолеем по-лесно. От македонска страна участници в изложбата са карикатуристите Мирослав Георгиевски-Миро, Златко Кръстев и още трима карикатуристи. Участници от българска страна са карикатуристите Чавдар Николов, Христо Комарницки и Ала и Чавдар Георгиеви. Работят в доста известното в България хумористично издание " Прас прес ".

Жалко! Не съм очаквал сътрудници, които са живяли по времето на пропагандата, да не я разграничават. Може и да разберем по какъв начин се е стигнало до това заглавие или кой го е предложил, само че това не е най значимото. Най-важното е, че за едната реклама известни български художници са били привлечени към едно мероприятие с неприятен мирис.

Тръпки ме полазват по гърба, като знам какви " експерти " провеждат такива сякаш доброжелателни и веселяшки конгреси.

С такива изяви е цялостна мрежата, тролове, фоби и фили, орки и марионетки... и кукловоди.

Кое е нелепост в общата ни история с българите от македонско, добруджанско, одринско, странджанско, беломорско, влашко, банатско, болградско и впрочем. Това че имаме обща история, че сме живели в една страна - България? Такива са историческите обстоятелства и никой няма право да ги оспорва. Останалото е доверчив опит за изопачение на историческата истина. Но допуснем ли една нелепост да влезе в живота ни, тя с времето се трансформира в лавина и оглупява целият ни живот.

Огорчен съм и от безхаберието на български медии и държавни организации, отпред с Българска телеграфна агенция, които гордо популяризират новината.

Браво! Хвала на " тъкъви люде ".

* Авторът е секретар на секция Карикатура към СБХ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР