Валентина Маджарова в момента е редови обвинител в Окръжна прокуратура-София

...
Валентина Маджарова в момента е редови обвинител в Окръжна прокуратура-София
Коментари Харесай

Последната шефка на Спецпрокуратурата става зам.-апелативен прокурор на Бургас

Валентина Маджарова сега е редови обвинител в Окръжна прокуратура-София

Шефката на неотдавна закритата Специализирана прокуратура Валентина Маджарова ще бъде назначена за зам.-апелативен прокурор на Бургас . Това излиза наяве от дневния ред на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за сряда.

Маджарова е измежду любимците на актуалното управление на прокуратурата в лицето на Иван Гешев. Тя бе началник на Спецпрокуратурата в продължение на две години до закриването й от 47-ото Народно заседание през юли т.г. След това стана редови прокурор в Окръжна прокуратура-София.

Наскоро бе оголен нов щат за нов заместител административен началник на бургаската Апелативна прокуратура. Оказва се, че той е предопределен точно за Валентина Маджарова.

Всъщност преместването й в Бургас е обяснимо. Маджарова е бургазлийка и е почнала кариерата си в морския град. Завършила е право в Бургаски свободен университет. Работила е в бургаския Окръжен съд, била е следовател в Окръжна следствена служба-Бургас, прокурор в Районна прокуратура-Бургас, началник на Районна прокуратура-Средец. Една година е била и в Окръжна прокуратура-Шумен, преди да стигне до Специализираната прокуратура.

Сега Валентина Маджарова, най-малко официално, е препоръчана за поста в морския град от апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров.

Пак на следващия ден се чака Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да избере и областен прокурор на Бургас . В дневния ред е чуване на единствения претендент за поста – Мария Маркова . От няколко месеца тя извършва функционалностите на началник на Районната прокуратура.

В сряда Прокурорската гилдия се чака да избере и заместител на Маркова. В дневния ред е импортиран план на решение за назначение на Керка Дюлгерска за зам.-районен прокурор на Бургас. Предложението е на самата Мария Маркова.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР