Валенсия, Аликанте и Лисабон са трите най-добри града за живот

...
Валенсия, Аликанте и Лисабон са трите най-добри града за живот
Коментари Харесай

Валенсия и Лисабон сред най-добрите градове за работа в чужбина на експатите

Валенсия, Аликанте и Лисабон са трите най-хубави града за живот и работа в чужбина за висококвалифицираните експерти. Това демонстрира, най-голямата организация на експатите в света, сплотяваща над 4 млн. души, живущи в 420 града по целия свят. Тази година в класацията са взели присъединяване 15 000 работещи в чужбина експерти, които е трябвало да оценят 25 разнообразни аспекта на градския живот от 1 до 7. За да бъде включен в проучването всеки град е трябвало да бъде оценен от най-малко 50 души. В крайното класиране влизат 66 града.

България не участва в класацията. В цялостния отчет на организацията страната ни се загатва единствено един път – с откъс на наш съотечественик, който работи в Париж и отбелязва, че наемите във френската столица са прекомерно високи, изключително като се имат поради ниските заплати там.

Испанският град Валенсия е с най-голям общ брой точки в класацията на най-хубавите за работа и живот градове, като измежду главните му преимущества са посочени качеството на живот и не изключително високите разноски. Над 90% от интервюираните утвърждават достъпа до опазване на здравето в града, а също по този начин градът печели известност с хубавия си климат и опциите за качествено превозване на свободното време.

В топ 10 на най-харесваните градове са още Аликанте, Панама Сити, Сингапур, Малага, Буенос Айрес, Куала Лумпур, Мадрид и Абу Даби. Основните плюсове на тези места са добре уредения градски живот, относителни ниските разноски, сигурността и спокойствието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР