Валежната обстановка е към своя край. Продължава да вали все

...
Валежната обстановка е към своя край. Продължава да вали все
Коментари Харесай

Валежите са към своя край, очаква се и облачността да намалее

Валежната конюнктура е към своя край. Продължава да вали към момента в крайните югоизточни региони. От началото на преваляванията през вчерашния ден до 11 ч. през днешния ден, от измерените в станциите количества, най-големи са в западните елементи от страната.

В следобедните часове преваляванията на всички места ще спрат, а вятърът и по Черноморието ще отслабне. Максималните температури ще бъдат в необятни граници от 6 на североизток до 14 градуса на югозапад, в София - към 9 градуса.

През нощта облачността ще намалее, само че в утринните часове в низините, котловините и към водните басейни ще бъде с мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са сред 3 и 8 градуса, в София - към 5 градуса, а оптималните - от 12 до 17 градуса, в София - към 13 градуса. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от запад-югозапад. Ще бъде най-вече облачно, а в следобедните часове ще стартират нови превалявания.

Ще завали още веднъж първо в западните и северозападните региони, където още до среднощ против събота се чакат обилни количества.

Предимно облачно ще бъде и на морския бряг в следобедните часове, с превалявания от дъжд тук-там по северното крайбрежие. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат към 13-15 градуса, а вълнението на морето 2-3 бала.

В планините облачността през целия ден ще бъде забележителна. Ще има и превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще остане на към 1800 метра надморска височина.

Ще бъде и доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 5 до 11 градуса, в Банско - 14 градуса.

През нощта против събота превалявания ще обзет цялата страна. Още до сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България, до края на съботния ден в съвсем цялата страна, а през нощта против неделя - и в югоизточните региони, дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка и в композиция със мощният северозападен вятър ще има условия за навявания.

В неделя преваляванията ще стопират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР