Валежите по празниците ще бъдат най-интензивни в Западна България, но

...
Валежите по празниците ще бъдат най-интензивни в Западна България, но
Коментари Харесай

Великден идва с дъждове

Валежите по празниците ще бъдат най-интензивни в Западна България, само че до петък на доста места в страната температурите ще надвишават 20 градуса. Това сподели Анастасия Стойчева, началник отдел " Метеорологични прогнози " в Национален институт по метеорология и хидрология, пред Българска национална телевизия.

Тази заран температурите са в много необятни граници - от 1° в североизточните региони до 10-11° в крайните югозападни. Това е поради облачността, която още през нощта обхвана югозападните региони, а тази заран и по-голямата част от страната.

Валежи има основно в Югозападна България и западната част на Стара планина. На изток ще остане без превалявания.

Съществено намаляване на температурите през днешния ден няма да има, само че поради облачността и преваляванията те ще са по-ниски от вчерашните.

По-хубаво и по-стабилно време следва преди Великденските празници, когато обаче още веднъж се чака да превали.

Количествата на преваляванията по Великденските празници, най-много в събота, ще са по-съществени в Западна България. Те ще са с временен темперамент. Най-вероятно ще има и гръмотевична активност.

В петък вероятността за превалявания е най-малка.

В неделя, с изключение на в западните региони, ще има валежи тук-там и в Източна България. Температурите ще се намалят, само че няма да са по-ниски от нормалните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР