Ваксините убиват – вероятно много от вас са срещали този

...
Ваксините убиват – вероятно много от вас са срещали този
Коментари Харесай

„Дифтеткок ваксината убива“ и други конспирации от българския интернет

Ваксините убиват – евентуално доста от вас са срещали този коментар онлайн, изключително в обществените мрежи. Антиваксърските настроения през последните години са изключително известни, а след новината, че две новородени бебета са умряли от коклюш у нас, обръщаме взор към имунизационния календар и предварителната защита.

Коклюшът или магарешката кашлица е изцяло предотвратимо заболяване, защото за него има ваксина. Тя е известна у нас с името дифтеткок, което е редуциране от дифтерия, тетанус и коклюш. Имунизацията се прави още на бебетата.

Дифтеткок се слага на новородени още от втория месец нататък и е с три приема. По-късно се прави реимунизация на 6-годишна възраст.

 100-дневната кашлица: Какво е коклюш и за какво е рисков? България 5 мин. 100-дневната кашлица: Какво е коклюш и за какво е рисков?  Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш България 3 мин. Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш  Бум на коклюш - 24 000 деца нямат всички ваксини Тази сутрин 2 мин. Бум на коклюш - 24 000 деца нямат всички ваксини  Първи смъртни случаи от коклюш у нас България 2 мин. Първи смъртни случаи от коклюш у нас  100-дневната кашлица: Какво е коклюш и за какво е рисков? България 5 мин. 100-дневната кашлица: Какво е коклюш и за какво е рисков?  Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш България 3 мин. Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш  Бум на коклюш - 24 000 деца нямат всички ваксини Тази сутрин 2 мин. Бум на коклюш - 24 000 деца нямат всички ваксини  Първи смъртни случаи от коклюш у нас България 2 мин. Първи смъртни случаи от коклюш у нас

Ваксината е наложителна в българския имунизационен календар .

В същото когато потърсим информация в интернет за слагането на тази ваксина, четвъртият резултат, който показва най-разпространената интернет търсачка, е обява в обществените мрежи, която изрично показва, че дифтеткок е рисков за здравето.

Снимка: iStock

„ Дифтеткокът развива най-вече затруднения и основава риска от алергични реакции в организма на детето. Тази ваксина е повода за доста детски смърти, правосъдни искове и доста забрани в европейски страни “, гласи обявата. В нея се показва още, че редица европейски страни са се отказали от тази „ гърмяща примес от кафези “, поради регистрирани смъртни случаи след нея.

Публикацията е споделена от страница, която твърди, че популяризира здравословен метод на живот.

Снимка: iStock

Българският създател показва също, че „ по данни на СЗО имунизирането с дифтеткок провокира мозъчни нарушавания, неврологични конвулсии и гибел “ – нещо, което липсва от всички публични източници на СЗО.

Разбира се в обявата се появяват още редица други препратки към остарели тайни теории, като да вземем за пример, че дифтеткокът е обвързван и с енцефалопатиите.

Публикацията сочи още, че имунизацията е неразрешена в Англия, Германия и Холандия. Елементарна инспекция сподели, че това не е правилно.

На уеб страницата на Националната здравна работа на Англия откриваме документ , от който разбираме, че дифтеткок имунизацията е част от наложителния имунизационен календар.

Ваксината попада и в целесъобразния имунизационен календар на Германия.  Уточняваме, че там има единствено една единствена наложителна ваксина. Въпреки това имунизационното покритие в страната е 95% и локалните не се замислят дали да имунизират децата си против тайнственост, тетанус и коклюш.

Ваксината попада и в формалния имунизационен календар на Холандия .

Друга доста публикувана тайна теория  беше оборена от организация Ройтерс през 2023 година Според нея американската Администрация на храните и медикаментите е показала дифтеткок имунизацията като извършител за така наречен Синдром на неочакваната детска гибел.

   View this post on Instagram

A post shared by Julie | Informed & Empowered Motherhood (@authentically.julie)

„ Ако СВДП не е обвързван с имунизациите, за какво от Администрацията на храните и медикаментите са го добавили като непряк резултат на имунизацията за тетанус, дифтерит и коклюш? “, гласи извънредно известна обява в Инстаграм от предходната година.

Проверката на Ройтерс открива, че такова нещо няма. Към поста в обществената мрежа към този момент има предизвестие, че съдържа подправена информация, само че не е отстранен .

Според данни на СЗО 24,1 милиона души в света се заразяват с коклюш, а от тях 160 700 смъртни случая са при деца на възраст под 5 години.

Д-р Христиана Бацелова съобщи в ефира на bTV, че у нас 24 000 деца са без всички сложени ваксини дифтеткок . До момента на територията на  България са регистрирани 205 случая на магарешка кашлица.

 

 

 

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР