Ваксините срещу Ковид-19 на Пфайзер и Модерна, които използват и

...
Ваксините срещу Ковид-19 на Пфайзер и Модерна, които използват и
Коментари Харесай

РНК-ваксините срещу Ковид-19 са най-подходящи за бустерна доза

Ваксините против Ковид-19 на " Пфайзер " и " Модерна ", които употребяват и РНК технология, обезпечават най-силно влияние върху равнищата на антитела при банкет 10-12 седмици след втора доза ваксина, съобщи Ройтерс, цитираЙ резултати от английско проучване, заяви Българска телеграфна агенция.

Те бяха представени като съображение на решението на английските управляващи да предлагат за бустерна доза иРНК-ваксините, като данните от проучването се разгласяват в този момент.
Те сочат, че шест от седемте изследвани бустерни ваксини усилват имунитета след първична имунизация с препарата на " Пфайзер " / " Бионтех ", а всичките седем укрепват имунитета след две дози от имунизацията на " АстраЗенека ".
" Трета доза ще бъде ефикасна за доста от имунизациите, които тествахме и в доста разнообразни комбинации ", сподели проф. Сол Фауст, имунолог от университета на Саутхемптън и началник на проучването.
Проучването е открило, че цялостна или половин доза от препарата на " Пфайзер " или цялостна доза от този на " Модерна " обезпечава дейно укрепване на равнищата и на антитела, и на Т-клетки, без значение дали първите дози ваксини са били на " Пфайзер " или на " АстраЗенека ".
При използване на имунизациите на " АстраЗенека ", " Новавакс ", " Джонсън енд Джонсън " и " Кюървак " като бустери, те усилват антителата след която и да е от в началото поставените ваксини, въпреки и в по-ниска степен. Препаратът на " Валнева " усилва антителата при хора, имунизирани в началото с " АстраЗенека ", само че не работи като бустер на приелите " Пфайзер ".
Изследването демонстрира още, че бустерните дози оказват помощ за генерирането на сериозен Т-клетъчен отговор против разновидностите Бета и Делта на новия ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР