Ваксините срещу COVID-19 в Белгия ще са безплатни, но поставянето

...
Ваксините срещу COVID-19 в Белгия ще са безплатни, но поставянето
Коментари Харесай

COVID-ваксините в Белгия ще са безплатни. Започна пилотна програма за доставка в САЩ |

Ваксините против COVID-19 в Белгия ще са безвъзмездни, само че слагането им няма да бъде наложително, заяви Brussels Тimes. 

" Ваксините няма да са наложителни. Ще би трябвало да убедим хората, че имунизациите са положителни, ефикасни и безвредни ", съобщи белгийският здравен министър Франк Ванденбрук. 

Целта е да се имунизира 70% от популацията на страната, това са минимум 8 милиона души. 

Вчера изследване на Ipsos сподели, че 1 от 6 белгийци желае да бъде имунизиран против ковид. 

Предвижда се и основаване на народен щаб по въпроса с имунизацията. В него ще участват експерти по връзка, с цел да се сътвори публично доверие за потребността от слагането на ваксина. 

Починалите от ковид в Белгия са 14 616 души. Броят на инфектираните в последните две седмици спада сензитивно, което най-вероятно се дължи на карантината, въведена в страната. 

Междувременно американският фармацевтичен производител Pfizer стартира пилотна стратегия за доставка на пробната си ваксина в четири щата в Съединени американски щати - Роуд Айлънд, Тексас, Ню Мексико и Тенеси , съобщи The Guardian. 

Четирите американски щата са определени заради големината си, разликите в популацията и имунизационната инфраструктура. Целта е да се приготви проект за доставка на имунизацията, която се съхранява при -70 градуса по Целзий.

" Тези щати няма да получат декларираните си дози по-рано от другите ", подчертаха от Pfizer. 

Преди седмица Pfizer разгласява проучване, което демонстрира, че при първичните разбори. Данните са на база използването ѝ върху доброволци, за които няма данни да са прекарали коронавирусната зараза. Според компанията няма съществени учредения за терзание по отношение на сигурността ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР