Ваксините срещу COVID-19 откриват феноменални перспективи и може да променят

...
Коментари Харесай

СЗО: COVID-ваксините имат феноменални перспективи и може да променят значително ситуацията |

Ваксините против COVID-19 откриват феноменални вероятности и може да трансформират доста обстановката с пандемията. Това съобщи Регионалният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге на брифинг в Копенхаген, където е основана СЗО-Европа, съобщи Ройтерс.

В същото време той предизвести, че се чака в началото доставките да бъдат доста лимитирани и прикани страните да решат кои групи от популацията да бъдат имунизирани предпочитано.

СЗО към този момент загатна за " възходящ консенсус ", че първо би трябвало да бъдат имунизирани възрастните хора, медицинските служащи и хората с съпътстващи болести.

Вчера Англия стана първата страна, одобрила ваксина против вируса, който предизвиква COVID-19 - имунизацията на американската компания " Пфайзер " (Pfizer) и немската " Бионтех " (BioNTech), взимайки преднина в международната конкуренция за започване на може би най-важната стратегия за всеобща имунизация в историята.

Британският министър председател Борис Джонсън назова това " световна победа ", въпреки да призна, че има логистични провокации за имунизиране на цялото 67-милионно население на страната.

Регулаторите в Съединени американски щати и Европейски Съюз изследват данните от тестванията на същата ваксина, само че към момента не са дали своето утвърждение.

Вчера СЗО сподели, че е получила от " Пфайзер " и " Бионтех " информация за имунизацията и преценя дали може да даде позволение за " незабавно потребление ". Това би било ориентир обособените страни да одобрят използването на имунизацията на национално ниво.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР