Ваксинираните срещу коронавирус българи може да получат неочакван бонус при

...
Ваксинираните срещу коронавирус българи може да получат неочакван бонус при
Коментари Харесай

При нов локдаун: Кръчмите работят само за ваксинирани

Ваксинираните против ковид българи може да получат непредвиден бонус при нова вълна на болестта.

При възможен идващ локдаун за бизнеса ще има опция заведенията, които са със 100 % ваксиниран личен състав, да продължат да работят. В тях обаче ще могат да влизат единствено клиенти, получили цялостен курс на имунизация. Това заяви през вчерашния ден служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Той удостовери, че се обмисля концепцията страната да подтиква с парични ваучери хората, които се имунизират. Тя е на Националния ръб по туризъм, който предлага
бонусът да се употребява за ваканции у нас. Засега обаче няма взето сходно решение.

" Сега сме в „ зелена” зона по брой инфектирани. Имаме към 20 заболели на 100 000. Ако тази численост нарасне 5 пъти, влизаме в „ оранжевата” зона, в случай че нарасне 10 пъти, влизаме в алената зона. При растеж от 25 пъти влизаме в „ тъмночервената” зона. В нея специалистите плануват да работят единствено питателните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте, по този начин беше, когато имахме над 5000 нови случая дневно и над 9000 заети болнични кревати. Включително се планува опция за ограничение на пътуванията ", изясни министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР