Ваксинираните и преболедувалите КОВИД-19 ще могат свободно да влизат в

...
Ваксинираните и преболедувалите КОВИД-19 ще могат свободно да влизат в
Коментари Харесай

Кипър ще облекчи режима за влизане в страната от 1 март

Ваксинираните и преболедувалите КОВИД-19 ще могат свободно да влизат в Република Кипър от 1 март, планува новият хигиеничен протокол, утвърден през вчерашния ден от държавното управление на страната, заяви кипърското издание " Филелефтерос ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30028
С новия протокол се опростява класификацията на страните съгласно епидемиологичния риск, като те към този момент ще бъдат разграничени единствено на три категории - зелена, алена и сива.

Ваксинираните или преболедувалите пасажери, без значение от тяхното поданство или страна на генезис, ще бъдат освободени от задължението да показват негативен тест за КОВИД-19, да се слагат под карантина или да получават особено позволение за пътешестване. Пристигащите обаче ще би трябвало да са си сложили подсилваща доза от имунизациите, в случай че са минали повече от 9 месеца от съответната първа доза за еднодозовите и втора доза за двудозовите ваксини.

За неимунизираните и непреболедували пасажери ще важат изискванията, които се плануват за съответната категория на страната, от която идват, надлежно негативен тест, самоизолация/карантина, особено позволение.

Остава условието пасажерите да попълнят формуляра CyprusFlightPass в границите на 48 часа преди пътуването.

Кипърското държавно управление също така редуцира на 10 дни целесъобразната самоизолация за лицата, които са били в контакт със инфектиран с КОВИД-19, заяви кипърската осведомителна организация КНА.

В сряда Кипър записва 2226 нови случая на КОВИД-19 при 95 650 направени теста, само че без нито един нов смъртен случай. Хоспитализираните пациенти са 248, от които 92 са в интензивни отделения, добавя Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30028  От през днешния ден Гърция стартира имунизация с четвърта доза на хора с отслабена имунна система От през днешния ден Гърция стартира имунизация с четвърта доза на хора с отслабена имунна система  COVID-19 в България: Ето кои градове водят по инфектирани COVID-19 в България: Ето кои градове водят по инфектирани  Област Кърджали още веднъж е в алената зона по COVID-19 Област Кърджали още веднъж е в алената зона по COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР