Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област

...
Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област
Коментари Харесай

В област Сливен започна ваксинация на учителите и непедагогическия персонал

Ваксинацията на учителите и непедагогическия личен състав от учебните заведения в област Сливен стартира през днешния ден, оповестиха от Областния спешен щаб. До края на седмицата първа доза ще бъде сложена на 205 работещи в образованието в Сливен и Нова Загора. Осигурени са запаси в листата с искащи, в случай че някой се откаже в последния миг. Разкрити са имунизационни кабинети в МБАЛ "Хаджи Димитър " и СХБАЛ "Амброаз Паре " в Сливен и в МБАЛ "Св. Петка Българска " в Нова Загора.

Едновременно с това продължава имунизирането на медиците в региона. В общинската болница в Нова Загора и частната хирургична болница в Сливен ще бъде сложена първа игла на медици, в това число и на фармацевти, необхванати до момента в акцията. В кабинета на МБАЛ "Д-р Иван Селимински " ще бъде сложена още една доза на медиците, които през януари получиха първата доза. С това за тях ще завърши имунизационният курс.

От Областния щаб оповестиха още, че пет фамилни огнища на COVID-19 са открити през миналото денонощие в региона. Сред новозаболелите 57 души има двама учители от учебни заведения в Сливен и Твърдица, преподавател от детско заведение в Сливен, две санитарки от болничната помощ и възпитаник от регионалния град, сочат данните на РЗИ. Няма карантинирани деца и възпитаници, защото заболелите педагози и ученикът не са имали контакти с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР