Ваксинация в парка - от днес три мобилни пункта са

...
Ваксинация в парка - от днес три мобилни пункта са
Коментари Харесай

Три мобилни пункта за ваксинация работят всеки уикенд през юни в столичните паркове

Ваксинация в парка - от през днешния ден три мобилни пункта са разполагаем на столичани. Те ще работят всеки уикенд през юни. Кампанията е по самодейност на Столична община и Столичната районна здравна ревизия.

Само преди няколко часа в пунктовете за имунизация бе цялостно с хора. Хората чакаха с часове за ваксина в парка. Интересът в действителност се оказа по-голям от предстоящото. Наложила се е доставка на спомагателни количества ваксини. На място тези, които избираха имунизацията на " Янсен ", можеха да получат и документ.



Зелените коридори в огромните лечебни заведения също не престават да работят, те ще бъдат отворени и на следващия ден, тъй че в случай че има опашка на едно място, на друго може да няма никой.

Избор на ваксина е вероятен - в пунктовете в парка има " Пфайзер ", " Янсен " и " Модерна ". " Астра Зенека " обаче няма, макар огромните количества, с които страната разполага.

Семейство Попови, и двамата на по 77 години, чакаха 2 часа на опашка за ваксини в Борисовата градина. Тъкмо пристигна техният ред и медиците излязоха в 15-минутна отмора.



" Вече се включихме, хванахме се на хорото и взехме решение до края. Ние сме виновни хора. Уж беше бързичко, само че не щеш ли почакахме ", сподели Надежда Попова.

" Тука ни е комфортно на нас, тъй като е на чист въздух, не сме по лечебните заведения ", сподели Петър Попов.

" Това е сега " Пфайзер ", зареждам 0,3 мл. Разрежда се и 6 дози, би трябвало да се създадат.И ги вършим, с цел да ни е по-лесно, тъй като има огромен напор на хора и ние не можем да смогнем ", описа здравната сестра Ива Севриева.



Споделя, че не са очаквали да има толкоз доста искащи да се имунизират. " Вече и консумативите привършват, само че ще ни заредят и по този начин ", сподели още здравната сестра.

И фактически единствено два часа след отварянето на пункта в Южния парк еднодозовата ваксина на " Янсен свърши ". Веднага бе проведена доставка.

" Поради огромния интерес ", акцентира специалистът в Столична община Стефан Георгиев.

" Интересът към " Янсен " е по-висок от предстоящото. " Пфайзер " е обичаната ваксина на софиянци явно. " Модерна " ги следва на трето място, сподели доктор Марина Ерева.

" Янсен " получи и Павлинка, която бе доведена от щерка си. Живеят тъкмо против пункта в парка.

" Решихме да използваме случая, тя е доста стара. Веднага ни дадоха документ ", описа Адрияна Тодорова.

Трите пункта ще работят на следващия ден от 9 до 16 часа.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР