Ваксината срещу коронавирус не предизвиква стерилитет. Няма ваксина в историята

...
Ваксината срещу коронавирус не предизвиква стерилитет. Няма ваксина в историята
Коментари Харесай

Експерт: Ваксината срещу коронавирус не предизвиква стерилитет или рак |

Ваксината против ковид не провокира стерилитет. Няма ваксина в историята на медицината, която да има сходен " непряк резултат ".

Това обясни проф. Радостина Александрова от Института по пробна морфология, патология и антропология с музей на Българска академия на науките на полемиката " COVID-19 и ваксини, науката в отговор на провокациите ", която се състоя в зала " Проф. Марин Дринов " на Българската академия на науките.

На конгрес на академията проф. Александрова показа настояща научна информация за провокациите на COVID-19 година и половина след началото на пандемията и в изискванията на бързо разпространяващия се вид Делта.

Проф. Александрова сподели, че доста млади дами са я питали могат ли да се имунизират, в случай че желаят да имат деца. Тя съобщи в отговор на този въпрос, че повече от 55 000 бременни дами във Англия и над 100 000 бременни дами в Съединени американски щати към този момент са имунизирани и не са регистрирани нежелани странични реакции.

По думите ѝ имунизациите не могат да провокират онкологично заболяване, тъй като нямат канцерогенни съставки.

Тя коментира, че е твърдо " за " доброволното имунизиране, само че добави, че хората би трябвало да бъдат осведомени за имунизациите.

Проф. Александрова изясни, че има разлика сред слагането на трета доза от имунизациите и на така наречен бустерна доза. За трета доза на имунизациите се приказва, когато имунната система на даден човек - по една или друга причина, не е могла " да отговори " при имунизацията с задоволително благонадежден имунен отговор.

За бустерна доза бихме могли да приказваме тогава, когато стартира тя да се ползва при хора с обикновено функционираща имунна система, само че имунитетът им към този момент е намалял. Към момента не се предлага слагането на такава бустерна доза, тъй като за всички налични ваксини има данни, че обезпечават задоволителна отбрана от тежко боледуване, от затруднения и от гибел. Това е извънредно значимо, акцентира проф. Радостина Александрова.

Тя уточни, че ще е " извънредно неприятно ", в случай че се появи подобен вид на COVID-19, който напълно може " да избяга от имунния отговор, само че тогава към този момент ще се приказва - не за вид, а за вариант ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР