Ваксината срещу Covid-19, разработена от Оксфордския университет и AstraZeneca, е

...
Ваксината срещу Covid-19, разработена от Оксфордския университет и AstraZeneca, е
Коментари Харесай

Американското проучване на AstraZeneca: 79% ефективност и без повишен риск от тромби

Ваксината против Covid-19, създадена от Оксфордския университет и AstraZeneca, е 79% ефикасна за попречване на симптоматични болести, 100% ефикасна против тежко протичане на болестта и хоспитализация и е безвредна. Това демонстрират резултатите от огромно клинично изследване в Съединени американски щати, Чили и Перу, разгласи компанията в понеделник, утъпквайки пътя си за регулоторно утвърждение в Съединени американски щати.

В американското проучване са взели участие над 30 000 доброволци, две трети от които са приели имунизацията, а останалите - плацебо.

AstraZeneca заяви, че не са разпознали проблеми с сигурността на имунизацията, в това число и формиране на тромби , за което се оповестява в Европа. Учените не са разкрили нараснал риск от тромбози измежду повече от 20 000 души, получили най-малко една доза от имунизацията.

Тя е позволена за приложимост допълнително от 50 страни, само че към момента не е получила зелена светлина в Съединени американски щати.

Резултатите от американското изследване са дълго чакани и бяха забавени от условията на регулатора да бъдат предоставени данни за по-голям брой хора от по-високите възрастови групи, с цел да е ясно по какъв начин работи при хората над 65 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР