Ваксината срещу COVID-19, разработена от китайската биофармацевтична компания Sinovac, е

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от китайската биофармацевтична компания Sinovac, е
Коментари Харесай

Китайската ваксина Sinovac ефикасна на 50%

Ваксината против COVID-19, създадена от китайската биофармацевтична компания Sinovac, е постигнала 50.4% резултатност по време на клиничните изпирания в Бразилия, съобщи „ Би Би Си “.

Новите резултати на откривателите демонстрират, че препаратът е доста по-малко сполучлив, в сравнение с допускаха изложените по-рано данни и едвам минава границата от 50%, нужни за регулаторно утвърждение.

Базираната в Пекин компания Sinovac е основател на CoronaVac, която работи, като употребява убити вирусни частици, с цел да изложи на вируса имунната система на организма, без да рискува сериозен отговор на болестта. Поръчки за лекарството към този момент направиха Индонезия, Турция и Сингапур.

Миналата седмици откриватели от Института „ Бутантан “, който организира опитите в Бразилия, оповестиха, че имунизацията има 78-процентова успеваемост против „ леки до тежки “ случаи на COVID-19.

Във вторник обаче те разкриха, че тази цифра не включва данните от групата с „ доста леки инфекции “. С включването на новите изчисления степента на резултатност е паднала до 50.4%.

От „ Бунтантан “ акцентират, че имунизацията е 78% ефикасна за попречване на леки форми на болестта, които се нуждаят от повече лекуване, и 100% ефикасна за умерени до съществени случаи.

Миналия месец експерти от Турция оповестиха, че същият препарат има 91.25% резултатност, до момента в който в Индонезия, която към този момент стартира всеобща имунизация, оповестиха за 65.3% резултатност.

Междувременно в Китай над 9 млн. души към този момент са имунизирани против ковид, откакто през 2020 година управляващите утвърдиха за незабавна приложимост две кандидат-ваксини – тези на Sinopharm и Sinovac.

Може ли да се съпоставят имунизациите?

Данните от лекарството на Sinovac демонстрират какъв брой мъчно е това. Експериментите при всяка ваксина се организират по друг метод, в разнообразни страни, с друг брой доброволци.

Цифрата, показваща ефикасността, се доближава посредством разглеждане на това какъв брой хора са развили COVID-19 след слагането на доза от препарата. Обикновено това се основава на хора, разрастващи явни признаци.

Понастоящем са оповестени единствено лимитирани данни за лекарството на Sinovac, което в допълнение усложнява опцията за съпоставяне с 95-процентовата резултатност на Pfizer и Moderna или със 70-те % на AstraZeneca.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР